DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

Zakusky a kysnute kolace

Mate nejake dobre recepty na zakusky a kysnute kolace?Ja ich mam velmi rada,no z bezlepkovej muky som ich este neskusala,okrem palaciniek.Ak ma niekto z Vas overene recepty,tak mi ich prosim Vas napiste.Dakujem!

PREČÍTANÉ:
9317x
REAKCIÍ:
9
VYTVORIL:
lubica26
VYTVORENÉ:
2009-03-09 04:00:00
  • napísal:
    používateľ:
    janina.c
    pridané:
    07:26 9.3.2009

    ahoj, pozri sa na stranku www. recepty.celiakia.sk Je tam kopec super receptov a urcite si nieco vyberies :o) Janina

  • napísal:
    používateľ:
    bebka
    pridané:
    08:02 9.3.2009

    Ahoj, ak chceš, napíš meil, niečo Ti pošlem alebo pozri na ivako.cz, dama.cz-diskuze.bezlepkova dieta -tam sú recepty aj s fotkami. Určite si tam niečo nájdeš.

  • napísal:
    používateľ:
    evica39
    pridané:
    11:02 9.3.2009

    Veľké množstvo receptov je aj priamo tu, v sekcii kniha receptov. Aby sa s kysnutým cestom lepšie pracovalo, pridávam múku Promix Forte. Napr. zo 400 gr múky uvedenej v recepte nahradím 100 ( 150 ) gr touto múkou. Moje prvé výrobky z bezlepkovej múky neboli bohviečo, ale postupne som sa naučila zákusky, kysnuté pečivo, knedle...Prajem veľa zdaru. Eva

  • napísal:
    používateľ:
    janza
    pridané:
    21:28 9.3.2009

    Ahojte čudujem sa, prečo stale hľadate nejake recepty, podľa mňa je receptov v každom časopise, kalendári plno v kucharskych knihach ani nehovorím, a čo sa tyka českých receptov o čo su lepšie ako slovenske. Uvedomte si už konečne, že česi používajú uplne iné múky, ako my. Potom sa zasa začnete vypytovať akou slovenskou múkuou nahradit tú česku, veď to je choré, používajte múky ktoré sú u nás dostupné. Veď recepty sú všetky rovnaké, iba vymením múku obyčajnú za bezlepkovú a kontrolujem si hustotu cesta, veď aj naše mamy a stré mamy piekli od oka a bolo to vynikajúce. Dam vám iba pár rád, ako na to: Na kysnuté cesto a koláče použijte zmes !!! Promix uni 250g a 250g Mazanec od Labety !!! Ppoužijte akykolvek recept na kysnute kolače, česky , slovensky, madarsky alebo turecky uvidite že bude super, nerobte ale záviny, lebo vám ich potrhá a nevyzeré to dobre. Koláče nechajte vykysnuť, kým nenakysnú, to može trvaľ od 30 do 50 minút, všetko závisí od hustoty cesta. Na koláče dajte posýpku, a uvidíte, že budú výborné aj na tretí deň ak ich neziete skôr. - Požívajte aj iné muky miešajte ich nikdy nepoužívajte iba múku Promix aj keď pečiete chlieb lebo bude jedlý iba jeden deň. - Chlieb čierny - 300g Promix Ch + 100g bzlp. zmes Mantler + 100g Tmavý clieb od Labety. - Svetly chlieb - 300g Promix Ch + 100g bzlp.zmes Mantler + 100g Svetly chlieb od Labety Ak chcete mať naozaj dobrý a makkučký clebík aj na druhýdeň kúpte si múku z Viedenských pekarni a pridajte cca 50g je drahša, ale ten chlieb stoji za to. - Ak pridate múku mantler je na predpis a stoji 10 centov to sú 3 koruny u vidite ze aj chlebík dostane inú farbu. To je asi všetko čo som chcel povedat recept nieje taký dôležitý ako múka ktorú použijeme, majte sa pekne a nech sa vám dobre pečie.

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    21:37 9.3.2009

    Mas pravdu. Vobec netreba spekulovat nad receptami, aj Jamie Oliver vari bez navodov a ide mu to :-)) Ja robievam kysnute cesto z Mix B, tiez len tak od oka, dnes sme si s malou narychlo urobili mini kysnute kolaciky do kosickov na muffiny, do stredu sme dali jahody ( v Kaufaci su v akcii ) a mala sa objedla, aj ked sladkosti nema v laske.

  • napísal:
    používateľ:
    jozefT
    pridané:
    16:33 11.3.2009

    Nesúhlasím s názorom, že čiste Promix nie. Minulý týždeň som bola nadšená. Použila som svoj recept na pizzu, len som ho trochu upravila a kysnutý koláč bol aj tretí deň hebký, synovi veľmi chutil. 400 gr Promix PK 6 pl oleja /na pizzu olivový štipka soli/na pizzu 1 čl 1 šálka mlieka 20 gr - pól kocky droždia 3čl cukru/na pizzu nie 1 vajíčko/na pizzu nie Cesto na koláč je redšie, ale roztlačila som ho prstami po vymastenom plechu, nechala na ňom nakysnúť asi 20min, poukladala ovocie, orechy, škoricu... a dala upiecť. Sama som bola prekvapená, aký je koláč jemný. Inak používam svoje pôvodne lepkové recepty, bezlepkovú múku treba niečím spojiť, tak pridávajte do cesta orechy, tvaroh, kokos, proste pečte si mlsky. Iveta

  • napísal:
    používateľ:
    janza
    pridané:
    23:02 12.3.2009

    Ja mam trosku inu skusenost, nic nerobim s cistej Promix, vzdy je zo jedle iba cerstve, ked to jem na druhy den, mam pocit, ze som prehltol ocelovu kefu.

  • napísal:
    používateľ:
    evica39
    pridané:
    07:28 13.3.2009

    Nečuduj sa začiatočníkom, nie každý je celiatik od narodenia a zvyknutý na bezlepkovú stravu. Takže nejaké váhanie a bezradnosť na začiatku bezlepkovej diety je normálna.

  • napísal:
    používateľ:
    maminka
    pridané:
    07:59 13.3.2009

    Presne tak, niektorý dlhoročný celiatici zabúdajú ako to bolo na začiatku, že si nevedeli rady čo jesť, čo variť. Teraz ste už ostrielaní, skúsení. Ale každý sa to musí najskôr naučiť. Preto také názory, " že sa mi nechce to tu opakovať" podľa mňa nie sú na mieste, táto stránka je na to , aby pomáhala. a keď sa niekomu nechce niečo opakovať, tak nech nereaguje. Aj ja som na začiatku nevedela kam z konopí, hľadala som samozrejme recepty, až po čase som zistila, že ozaj stačí jednoducho nahradiť múku bezlepkovou, ale nie vždy je to možné. Ale to sa človek naučí až časom a skúšaním.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ