DISKUSNÉ FÓRUM
Otázky do pléna
sekaná
Zdravím všechny kuchařinky. Mohly byste mi poradit, jak připravit chutnou bzl. sekanou? Děkuji :o)
- PREČÍTANÉ:
- 2379x
- REAKCIÍ:
- 2
- VYTVORIL:
- .Lenka
- VYTVORENÉ:
- 2007-06-16 11:04:55
-
-
napísal:
- používateľ:
- gasi
- pridané:
- 18:02 20.6.2007
Pozdravujem ! Ak vieš ukuchtiť obyčajnú sekanú, myslím, že nebudeš mať problém aj s blp. Do zomletého mäsa pridávam vajce, kukuričnú strúhankum, pochutiny (soľ, vegetu, červenú papriku, ml. sézam, ml. ľan, trošku majoránu, popučený cesnak ). Strúhanky nedávam veľa a všetko to riadne vymiešam, až sa vytvorí taká "žila". Potom to na tablici vyformujem na dva šúlky a preložím do pekáča. Niekedy obložím slaninou a podlejem vodou. Zakryté pečiem v rúre. Ak masu poriadne vymiešaš, nebude sa ti rozpadávať. My to máme veľmi radi, radšej, ako vyprážané fašírky. Prajem vydarený obed a dobrú chuť. Gabriela
-
-
napísal:
- používateľ:
- Linda
- pridané:
- 19:18 20.6.2007
Ahoj, pridavam tiez jeden recept na roladu z mleteho masa: Mlete bravcove maso zmiesame s celym vajcom, ciernym korenim a solou. Potom ho natrieme na rozbalenu foliu, natrieme horcicou, polozime platky bezl.sunky, eidamu, nakrajanu cibulku, kyslu uhorku,pripadne aj papriku alebo sampiony, sparglu atd. Zatocime a vlozime na 30 min. do chladnicky. Potom polejeme slahackou a dame piect na cca 1 hod. pri 180C.