DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

Recept

Dobry den! Kupil som najnovsi model domacej pekarne Panasonic SD 255WXE a chcel by som Vas poprosit o recept na chlieb v tejto pekarni. Za odpoved dakujem.

PREČÍTANÉ:
4653x
REAKCIÍ:
7
VYTVORIL:
juraj
VYTVORENÉ:
2007-04-12 21:19:06
  • napísal:
    používateľ:
    milos
    pridané:
    22:25 12.4.2007

    panasonic je fajn, mam ju tiez doma (aj ked netusim, ze aky model :)). Na zaciatok mozes vyskusat hotovu zmes na chlieb - napriklad ma teraz takuto novinku v ponuke firma Novalim (da sa to od nich objednat aj na dobierku), alebo od firmy Labeta najdes zmesy napriklad v Hypernove. V zasade do piecky nalejes len vodu podla receptu, pridas zmes, nastavis program a o dve hodiny mas chlieb... Neuveritelne easy :) Chlieb z Novalimu je vynikajuci, velmi dobre sa mi podaril aj chlieb z Labety - oni maju v ponuke okrem svetleho aj tmavy chlieb. Chlebiky z Labety si mozes nechat aj predpisat lekarom a kupit v lekarni. Labeta ma v ponuke este aj zmes na Mazanec, ten mi ale velmi nechutil. Ale je to len subjektivny nazor... Okrem tych zmesi som zatial ine veci velmi neskusal, ale rad by som, takze ak ma niekto nejaky dobry recept, tak sem s nim :) Drzim palce!

  • napísal:
    používateľ:
    moni
    pridané:
    00:33 13.4.2007

    Moj osvedceny recept do pekarnicky Panasonic. Chlieb nakrajajte az ked je vychladnuty. Bezlepkový chlieb (do pekárničky Panasonic) 420 ml vody 300 g Promix CH 120 g Promix T 100 g Bezlepková zmes vied. pekárne 2 PL amarantovej múky 1 ČL guarovej (alebo xantanovej) gumy 1 ČL (čajová lyž) kryšt. cukru 1ČL soli 1 ČL citrónovej šťavy 1-2 PL oleja 1 ČL instantného droždia Môžeme pridať aj: 2 PL lúpaných slnečnicových jadierok 1 PL lúpaných tekvicových jadierok

  • napísal:
    používateľ:
    frcka
    pridané:
    21:31 18.4.2007

    Ahoj Juraj, ja mám síce PANASONIC SD 253, ale v princípe by aj Tebe mohol fungovať tento základný recept: 250 ml Acidofilneho mlieka (napr. ACIDKO od Rajo) 200 ml vody 1 čl soli 1 pl cukru 3 pl oleja 2 pl octu (napr. vínny alebo jablčný) 1/2 kg múky 1 instantné droždie ------------------------- pridávam podľa chuti ľan, slnečnicové semiačka, rascu, amaratové perličky (1-2 hrste), burizóny (3-5 hrstí) a to kľudne aj všetko naraz :) Ako základ použijem vždy 250g nejakej hotovej zmesi alebo kombináciu zmesí napr.: 250g Mantler 125g Mantler + 125g Promix CH ( T, UNI, Forte) 125g Promix FORTE + 125g Promix CH ( T, UNI) Doplním 250g čistých obilných múk najčastejšie: 100g ryžová + 100g kukuričná + 50g pohánková frčka.

  • napísal:
    používateľ:
    ErikaP.
    pridané:
    21:16 21.4.2007

    Ahoj! Ja mám takýto recept na chlebík: 500 g Promix UNI alebo T 500 ml vody 20 ml olej môže byť aj olivový 20 ml jablčný ocot 1 ČL soľ 1 ČL cukor 1 ČL mletá rasca 1/2 ČL guarová guma 1 ks instantné droždie

  • napísal:
    používateľ:
    davidko
    pridané:
    16:21 22.5.2007

    ahoj juraj, aj mam doma ten starsi model piecky panasonic sd 253, ale je to to iste, ako mi povedali ludia, ktori prezentovali tento novy typ. napisem ti recept, podla ktoreho robim chlebik ja, mojmu synovi chuti, vytvorila /dotvorila/som si ho viac-menej sama, ale zaklad jev podstate na obale muky schar. takze: 330 ml vody 2 pol. lyzice oleja 1 kav. lyzicka soli kmin alebo chlebove korenie /ja davam asi 2 kav.lyzicky/ 400 g muky schar mix b 3/4 ka.lyzicky sus. kvasnic od dr.oetkera / moze ich byt aj malinko menej/ ja tento chlebik nepeciem na bezlepkovom programe, ale na zakladnom BASIC, dam najmensiu velkost a tmavu korku. trva to potom sice 4 hodiny, ale podla mna vysledok stoji za to. ak budes skusat a bude ti chutit, budem rada

  • napísal:
    používateľ:
    frcka
    pridané:
    17:45 7.6.2007

    Mám veľmi dobrú skúsenosť so zmesou MIX B od Schär v piecke PANASONIC a tak pridávam niekoľko receptov: BIELY CHLIEB (páperový, dlho vydrží) 250 ml vody 1 čajová lyžička soli 1 polievková lyžica oleja 250 g MIX B (resp. 200g MIX B + 50g pohánkovej alebo kukuričnej múky) 5 g sušeného droždia bezlepkový program, tmavá kôrka BRIOŠKA 230 ml mlieka (môže byť aj sójové) 70 g kryštálového cukru 25 g masla 1 vajce 250 g MIX B 5 g sušeného droždia bezlepkový program, tmavá kôrka ZEMIAKOVÝ CHLIEB (hustejší) 200 ml vody 1 čajová lyžička soli 125 g v šupke uvarených a postrúhaných zemiakov (cca 1 väčší zemiak) 250 g MIX B (resp. 200g MIX B + 50g pohánkovej alebo kukuričnej múky) 5 g sušeného droždia bezlepkový program, tmavá kôrka V piecke PANASONIC budú pravdepodobne chutné všetky recepty uvedené na stránke Schär V hornom menu treba ísť do Cooking & baking/Search recipes/Bread machine, kde je cca 20 receptov. Podľa mojich skúseností treba piecť vždy na bezlepkovom programe aj ak recept uvádza niečo iné a používať iba sušené droždie. frčka.

  • napísal:
    používateľ:
    pillango30
    pridané:
    14:08 11.12.2007

    ahojte, no na piecke panasonic 255 pri programe gluten free nejde zvolit typ korky :( chlieb je stale rovnaky, biely.........da sa to nejak inak robit ? Majka

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ