DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

Prosim o radu pri peceni chleba

Som nova a učim sa piecť chlieb, je to veda. Chcem sa opytať aké ma byť cesto huste, riedke??? Piekla som z muky Promix Forte a moj chlieb je taky vodnastý a ked som ho dala zmraziť a rozmraziť bol celkom mokrý.Prečo?? Ešte prosim o dobrý recept na kysnutý knedlik. Soju a sezam možme jesť???

PREČÍTANÉ:
2902x
REAKCIÍ:
5
VYTVORIL:
JanaKollarova
VYTVORENÉ:
2010-02-13 05:00:00
  • napísal:
    používateľ:
    babulka
    pridané:
    13:23 14.2.2010

    Ahoj, neboj sa, časom sa všetko naučíš.Ak chceš dobré vyskúšané recepty, napíš mi na e mail renka@rio.sk .Určite ti poradím. Pekný deň.

  • napísal:
    používateľ:
    glutacik
    pridané:
    14:31 14.2.2010

    Ahoj prvý chlieb ktorý som piekla pre dcéru bol tiež mokrý tak neviem ale chutil jej ešte sa v tom moc nevyznám ale počula som že je dobré piecť chlieb s (niesom si istá že či je to čo myslím) guarovou gumou niečo také ale že vraj je to veľmi drahé ale výborný chlieb majú vo viedenských pekárňach. Neviem či máš vybavené ZŤP. Ale ak áno oplatí sa objednávať si chlieb aj takým spôsobom alebo si kúpiť domácu pekáreň. Dobrá bezlepková kniha kde sú recepty na chlieb aj na múčniky sa volá varíme bezlepku. Musíš experimentovať a pri ďaľšom pečení chlebu držím palce.

  • napísal:
    používateľ:
    luley
    pridané:
    21:24 14.2.2010

    Ahoj. Ja používam na chlieb v rúre tento recept : 1PL pohánkovej, 2PL kukuričnej múky, 1PL jablčnej vlákniny, asi 3PL amarantových guličiek a dosypem to do 600g MIX B /Promix PK, Promix CH /, 1 1/2 čl cukru, 1 čl soli, 1 čl guarovej gumy, 1 PL citr. šťavy, 2 PL oleja, 1/2 kocky kvasníc, 1 sušené droždie, vajce a 6 dl vody. Vymiesimto elektrickým ručným šľahačom, vylejem do vymastenej a vysypanej formy, nechám nakysnúť aby sa raz tak zväčšil, do rúry dám hrnček s vodou a pečiem pri 200°C 50 - 55 minút. Upečený zabalím do vlhkej utierky a nechám vychladnúť. Väčšiu časť pokrájam a dám do mrazničky. Bezlepkový chlieb je najlepšie skladovať v mrazničke alebo v chladničke, lebo po troch dňoch plesnie. Dobrý recept na knedľu mám z nejakej českej stránky, je jednoduchý, nenáročný a veľmi dobrý. .Kynuté knedle v mikrovlnce 250 ml vlažné vody nebo mléka 1 lžička cukru 20 g droždí 1 vejce hrst burisonů 260 g mouky Jizerka /Promix UNI/ Udělám si kvásek z droždí, 1 lžičky cukru a 250 ml vlažného mléka ( pokud někdo mléko nemůže tak to můžete udělat i z vody, mám taky vyzkoušeno). Pak si nachystám do mísy hrst burizonů, špetku soli, 1 celé vajíčko a polovinu mouky, přidám vykynutý kvásek a postupně přisypávám zbytek mouky. Musíte si udělat trochu řidší těsto něž na knedle, které byste vyvalovala. Těsto stěrkou předělám do sil. formy ( mám ji plnou asi z jedné třetiny ) a nechám vykynout do dvou třetin formy. Pak dáte do MTV na 750W nebo 2.stupeň podle toho jakou máte MTV a dáte na 4 minuty, poté necháte 1 minutu ustálit vlny - to znamená že MTV nebudete otvírat, a znovu dáte na 4 minuty. Poté vytáhnete, máte formu plnou a pěkně vyklopíte. Autor: JitkaP.

  • napísal:
    používateľ:
    1simon
    pridané:
    13:01 15.2.2010

    ja som tiez skusala piect chlieb z roznych muk ale najviac sa mi lubi z muky mix b recept je na muke a je dobry chlieb

  • napísal:
    používateľ:
    bebka
    pridané:
    18:46 15.2.2010

    Ahoj, pozri si tieto stránky- máš tam nafotený aj postup, určite sa to naučíš- ivako.cz, dama. cz- diskuze- bezlekova dieta.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ