DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

Pohánka

Prosím skúsené gazdinky o radu, recepty na využitie pohánky. Ďakujem.

PREČÍTANÉ:
4242x
REAKCIÍ:
3
VYTVORIL:
evica39
VYTVORENÉ:
2007-06-04 19:00:00
  • napísal:
    používateľ:
    Pomo
    pridané:
    19:59 4.6.2007

    Ahoj, ja som vyskúšala pohánku,lebo mi poradili ju jesť miesto ryže, ale to mi nechutilo Keďže som ju nechcela vyhodiť , tak som si urobila " fašírky". Pohánku treba umyť, uvariť v pomere 1šálka pohánky: 2šálky vody. Po vychladnutí som ju uchutila ako fašírky a vyšmažila . To mi už chutilo zo zemiakmi. Možno aj tebe zachutí. Ja experimentuje tiež iba od septembra. Gabika

  • napísal:
    používateľ:
    gasi
    pridané:
    18:12 6.6.2007

    Ahoj, u nás doma tiež nejde pohánka na odbyt. V poslednej dobe ju používam, keď varím zeleninové rizoto. Okrem ryže (naturál) dávam aj trochu pohánky, prosa, niekedy aj slnečnicové semienka (namiesto mäsa) a všetku zeleninu, ktorú mám poruke. Mojej dcére-bezlepkáčke to veľmi chutí. Okrem samotnej pohánky, ktorá, medzi nami, nie je veľmi chutná, rada používam pohánkové klíčky. Takmer do každého pečenia, či je to chlieb, knedle... Najväčšia nevýhoda je, že ich nedostať kúpiť. Aspoň u nás na Liptove nie. Pozdravujem - Gabriela

  • napísal:
    používateľ:
    Evasdcérou
    pridané:
    17:32 10.6.2007

    Ja používam iba pohánkovú múku . /napr. na pohánkové pirohy- pozri recepty/.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ