DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

palačinky

Dobrý den, máte někdo opravdu výborný recept na bzl. palačinky? Ráda bych je udělala se zmrzlinou (zkusila jsem pšeničné a byly se zmzkou, šlehačkou a čokoládovou polevou - jen jsem se olizovala). Chtěla bych je dělat i doma, přizpůsobím se - takže bezlepkové.



Lenka

PREČÍTANÉ:
3988x
REAKCIÍ:
7
VYTVORIL:
.Lenka
VYTVORENÉ:
2008-08-15 06:00:00
  • napísal:
    používateľ:
    tina1
    pridané:
    08:58 15.8.2008

    bezlepkove palacinky: 1/2 L mlieka alebo pri bezlaktozove 1/2L vody+5PL ojove mlieko 2 vajcia 6-7PL PROMIX uNI 1/2 bal. prasok do peciva Dr. Oetker stipka soli

  • napísal:
    používateľ:
    Martina17
    pridané:
    14:36 15.8.2008

    mne robi mamina presne tak jak im. Takze len vymeni normálnu muku za nasu bezlepkovu - UNI.

  • napísal:
    používateľ:
    gasi
    pridané:
    20:09 15.8.2008

    Ja tiež robím bzl. palacinky ako klasické, len ja namiesto pšeničnej muky nedávam UNI, ale používam Promix PK a trošku Mazanca. Poviem vám, že chutia lepšie ako klasické. Minule som ich robila bez tuku na tom tažkom pekáči, ale nemali chybu. Zdravím a prajem dobrú chuť ! Gasi

  • napísal:
    používateľ:
    Milido
    pridané:
    19:57 16.8.2008

    Ahoj ja mám recept na veľmi chutné palacinky. Je to recept na 1 porciu, ale ja si robím recept aspoň z 2 dávok. 1 vajce 15g maizeny 10g práškového cukru 50g mlieka (môže byť aj sojové) džem olej Dúfam, že ich vyskúšaš a budú ti chutiť. Sú lepšie ako normálne lepkové. Milido

  • napísal:
    používateľ:
    Mackie
    pridané:
    13:13 29.8.2008

    palacinky robim tak ako obycajne, muku pouzivam Promix PK (muka, mlieko, cukor, sol, pripadne vajce) treba ich robit tenucke a su skutocne lepsie ako psenicne, aspon nieco ;)

  • napísal:
    používateľ:
    .Lenka
    pridané:
    19:04 5.9.2008

    Všem děkuji. Vyzkouším a dám vědět. Pa Lenka

  • napísal:
    používateľ:
    ujo
    pridané:
    12:56 17.1.2009

    Ahoj, odporúčam Ti vyskúšaný recept na 7 ks palaciniek priemeru asi 20 cm: 1 pol. lyž. pohánková múka (škrob) 1 pl. kukuričná múka 2 pl. múka Promix-uni 1 kl. zemiakový (bramborový) škrob 1 celé vajce štipka soli (príp. + 1 kl. cukru, podľa zvyklosti) mlieko aby po zamiešaní cesto malo vhodnú konzistenciu (pred pečením pár minút počkať, lebo zložky dohusťujú mlieko, preto podľa potrba treba ešte doliať a zamiešať).

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ