DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

Palacinky

Ked robim palacinky, ci z muky alebo z hotovej zmesi, vzdy po ich upeceni zostanu ako papier a lamu sa, vobec ich nie je mozne zmotata do rolky...co robim zle?ako tomu predist?- dakujem za kazdu radu....

PREČÍTANÉ:
4799x
REAKCIÍ:
7
VYTVORIL:
popsy
VYTVORENÉ:
2007-06-26 12:00:00
  • napísal:
    používateľ:
    zzzuzka
    pridané:
    12:12 26.6.2007

    neviem sice v com je chyba, lebo ja som len kratko na bezlepkovej diete. ale palacinky som uz robila- postup ako pri beznych palacinkach, ( muka, mlieko, vajicko)-len muku som nahradila bezlepkovou. boli na nerozoznanie od klasickych. dokonca tu uz niekto pisal, ze mlieko mozno nahradit mineralkou, ale to som este neskusala. vela stastia, zzzuzka

  • napísal:
    používateľ:
    Bibina
    pridané:
    12:45 26.6.2007

    Ja ich robím z múky PK alebo UNI. No nakoniec pridám jeden zlatý klas a roztopenú ramu. Skús sú výborné. Anestvrdnú ani do večera. bibi

  • napísal:
    používateľ:
    marta-ina
    pridané:
    11:09 29.6.2007

    Ja robim pol z ryzovej a pol z Uni, trochu mlieka a ostatne mineralka a su fakt dobre. Potvrdili mi to aj decka s rodiny, ktore nie su celiatici. Vraj su lepsie ako tie, co im robia mamy.

  • napísal:
    používateľ:
    erika26
    pridané:
    20:58 2.7.2007

    ahoj popsy, aj ja robím bezlepkové palacinky rovnako ako "normálne" a používam Promix UNI. Sú naozaj na nerozoznanie od klasických. A ak sa ti lámu tak skús dať na panvicu viac cesta. Aspoň budú sýtejšie. Veľa šťastia.

  • napísal:
    používateľ:
    Maja
    pridané:
    12:10 4.7.2007

    Mne sa najlepšie páčia tieto palacinky: 3 PL ryžovej múky 3 PL ryžovej múky z lepivej ryže 2 vajíčka 1 PL cukru štipka soli mlieko podľa potreby Cestíčko sa výborne rozlieva a palacinky sú mäkučké aj na druhý deň. Dobrú chuť!

  • napísal:
    používateľ:
    janza
    pridané:
    23:09 6.7.2007

    Palacinky sme robili hadam skaždej múky a vždy su vynikajúce, pravdepodobne robíš príliš riedké cesto pridaj viac múky, cesto by malo byť riedke,ale nemala by to byť doslov voda a ešte nepeč ich príliš dlho na slabom oni lebo sa vysušujú.

  • napísal:
    používateľ:
    popsy
    pridané:
    15:52 9.7.2007

    Uz sa podarili:) dakujem za kazdu radu...Chyba bola v tom, ze som robila prilis huste cesto a pouzivala som malo oleje, dokonca som teraz cvrkla trosku oleja do cesta a boli mnaaam, konecne po 4 rokoch normalne palcinky:)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ