DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

Múka Jizerka

Ahoj,bezlepkáči.Vedel by mi niekto poradiť,ktorá múka alebo zmes múk,najviac nahradí múku " JIZERKA " Mám veľa receptov kde sa používa táto múka a neviem ktorou by bolo najlepšie ju nahradiť.Díky babulka

PREČÍTANÉ:
8223x
REAKCIÍ:
20
VYTVORIL:
babulka
VYTVORENÉ:
2009-02-19 05:00:00
  • napísal:
    používateľ:
    janza
    pridané:
    11:22 19.2.2009

    Ahoj babulka Povedal by som, ze to je uplne jedno, dolezite je, aby bola bezlepkova. Ved bezne varime a pecieme podla klasickych receptov, len vymenime muky. Druha vec je kvalita a cena pouzitej bezlepkovej muky. Ak pouzijes len muku z novalimu, bude to jedle tak dve hodiny, kym je to cerstve, ak pouzijes zmes lepsiu-drahsiu muku bude to jedle aj dva dni, tak si vyber. Este jedna dobra rada pre vsetkych, kupte si hotove zmesi od LABETY su na predpis a estak tomu lacne, len ich treba miesat sinymi mukami napr: "Promix uni a mazanec"- zmiesat, pol na pol vyikajuce na kolace s kysnuteho cesta, aj na treti den chutia, ako s klasickej muky. Chcete vybornu vianocku pouzijte MAZANEC od LABETY, recept je na obale, pridajte rum hrozienka a mate vynikajucu vianocku, v pekarni musite nastavit program cca 4 hodiny, preto ju radsej peciem v rure. Ak vam budu chutit preidam dalsie vynikajuce recepty Zdravim, nech sa Vam dari Jano

  • napísal:
    používateľ:
    maka
    pridané:
    11:56 19.2.2009

    No Jano ja som skúšala ten Mazanec od Labety ale v piecke na chlieb, a poviem ti keď sa to miesilo tak sa mi z toho urobila taká guľa ktorú som mala problém roztlačiť po celej nádobe aby sa to celé prepieklo. A nastavila som to na 3,5 hodiny, ale musela som to vybrať skôr lebo mi už prihárali kraje. Ak máš nejaký recept dobrý alebo postup ako to pečieš v trúbe daj ho sem, lebo mám ešte dva doma a chcela by som to minúť ale do tej piecky sa mi to už moc dávať nechce. Dík. Maka

  • napísal:
    používateľ:
    januska444
    pridané:
    13:07 19.2.2009

    Kde nájdem zoznam výrobkov od Labety, ktoré môžem kúpiť na predpis? Sú k dostatiu v lekárni, alebo ich objednávaš mailom - kde?

  • napísal:
    používateľ:
    babulka
    pridané:
    15:20 19.2.2009

    Ahoj.Ja som piekla ten mazanec od Labety v piecke ale som ho trochu upravila.Ak máš záujem pošli mail a pošlem ti aj fotky ako vyzeral hotový.babulka

  • napísal:
    používateľ:
    babulka
    pridané:
    15:27 19.2.2009

    Ahoj.Stiahni si časopis Celiakia 2/2008 a tam nájdeš všetko,čo je na predpis.babulka

  • napísal:
    používateľ:
    KatkaBeee
    pridané:
    19:37 19.2.2009

    Ahoj, minule som piekla v piecke bezl.tmavy chlieb od Labety a vobec sa nevydaril, ale co sa tyka nahradzania muky Jizerky, ja ju nahradim vzdy Promix Uni alebo kombinaciou s kukuricnou a chuti mi to. Nerozumiem, co vsetci hcvalia Schar, mne chleb z tej muky nepripadal lepsi ci chutnejsi, ale ja zjem vsetko co si upeciem. zdravim

  • napísal:
    používateľ:
    janza
    pridané:
    21:32 19.2.2009

    Ahoj Januska tu janko tu janko !!!!! Labetu najdes na zozname potravin ciastocne hradenych zdravotnymi poistovnami to znamena ze ti ich napise gastroenterolog, alebo tvoj lekar, tak ako muku, alebo cestoviny. Dostanes ich kupit v lekarni. Predavaju Mazanec - chuti, ako vianocka, treba pridat viac vody, ako je uvedene na obale. Ja pridavam este cca 1,5 dcl mlieka, 0,5 dcl rumu, hrozienka a nastruhanu koru z polovice citrona. Cesto nesmie byt riedke. Peciem ho vo vacsej forme na chlebik.Treba ho vzdy nechat vykysnut, kym nieje plna forma, tych 10 - 15 minut je malo, kludne ho nechaj kysnut aj 45 minut, pec na 190 stupnov kym sa neoddeluje od formx cca 45 min. Predavaju svetly chlieb aj tmavy clieb, nepec nikdy chlieb z cistej labety, lebo je ako lepidlo, treba ho vzdy miesat s Promix CH pridavam asi 1/4 labety z celkoveho mnozstva muky.

  • napísal:
    používateľ:
    janza
    pridané:
    21:51 19.2.2009

    Ahoj maka S tou labetou mas pravdu, my ked sme ho piekli prvy, krat to bola "sranda" Uz som to tu pisal tak tu vlozim ten text Mazanec - chuti, ako vianocka, treba pridat viac vody, ako je uvedene na obale. Ja pridavam este cca 1,5 dcl mlieka, 0,5 dcl rumu, hrozienka a nastruhanu koru z polovice citrona. Cesto nesmie byt riedke. Peciem ho vo vacsej forme na chlebik.Treba ho vzdy nechat vykysnut, kym nieje plna forma, tych 10 - 15 minut je malo, kludne ho nechaj kysnut aj 45 minut, pec na 190 stupnov kym sa neoddeluje od formy cca 45 min. Predavaju svetly chlieb aj tmavy clieb, nepec nikdy chlieb z cistej labety, lebo je ako lepidlo, treba ho vzdy miesat s Promix CH pridavam asi 1/4 labety z celkoveho mnozstva muky. je pre zmenu dobry, raz upeciem svetly potom zas tmavy a nam chuti velmi. A ked pridas este 50g muky z viedenskych pekarni tak nema chybu , je vyborny aj na treti den. Tktiez sa mi osvedcila aj muka MANTLER tiez je na predpis. Treba stale misat muky nepec nikdy s cistej promixky. Dufam ze sa v tom co som napisal vyznas. Ahoj Jano

  • napísal:
    používateľ:
    GABIKA
    pridané:
    15:31 20.2.2009

    Nebude to Mix - B - to je tiež zmes - a je na predpis - Gabika

  • napísal:
    používateľ:
    dipondt
    pridané:
    18:04 20.2.2009

    Dobrý večer, prajem. Múku Jizerku ponúkame na našej www.bezlepka.sk. Darina Fedoronková - Dipondt Bardejov Súkromná skúsenosť/mám dcéru na bezlepke/ - veľmi dobrá múka, chleba nepečiem, ale používam ju bežne na kuchyňu- všetko zahusťovanie-palacinky,placky,strapačky... Múčniky, ale predovšetkým na kysnuté cestá -pečené buchty, koláče-závin, pizza ... Recepty ale žiaľ nemôžem ponúknuť, všetky tieto výrobky robím tzv."od oka". S pozdravom Darina Fedoronková

  • napísal:
    používateľ:
    aquaria
    pridané:
    10:19 24.2.2009

    Ahoj Babulka, neviem ci vies, ale tuto muku JIZERKA kupis aj tu (neviem ci si z BA) V sobotu som ju videla v BIoParku na Mlynskych Nivach, takze ju tam najdes :) Inak Mazanec od Labety je super, peciem ho v pekarni...vynikajuci. A naposledy som z Scharu MIX A - Margharita spravila skvele muffiny. Takze odporucam:)

  • napísal:
    používateľ:
    maka
    pridané:
    15:16 24.2.2009

    Ahoj aquaria, tan mazanec od Labety ke´d pečieš v pekárni, tak keď miesi cesto neurobí sa ti z toho taká guľa? Mne áno a musím to lopatkou vyťahať do všetkých strán a potom aj tak ho musím skôr vytiahnuť inak by mi zhorel. Máš nejaký iný lepší recept ako je na krabici alebo ho robíš presne podľa návodu na krabici? Maka

  • napísal:
    používateľ:
    aquaria
    pridané:
    09:22 25.2.2009

    Ahoj Maka, mazanec pečiem v pekárni presne podľa návodu, len dám trochu viac masla a je taký jemnejší potom. Neviem akú máš pekáreň, ja mám Moulinex a pekne sa to zamiesi a nie je problém, len niekedy lopatkou dotvarujem ..upečie sa pekne do zlata- strednú kôrku nastavujem. Dávam program ktorý trvá 3:25 a nikdy sa nepripiekol. Na koľko ho dávaš piecť? Aquaria

  • napísal:
    používateľ:
    maka
    pridané:
    10:56 25.2.2009

    Ahoj aquaria, ja mám Panasonic, a zatiaľ všetko čo som v nej robila sa mi vždy vydarilo až na mazanec. Dávam program 3,5 hodiny, lebo žiadny podobný v tomto čase tam už neni. No nabudúce asi skúsim viac masla lebo vody. uvidím.

  • napísal:
    používateľ:
    janza
    pridané:
    09:18 26.2.2009

    Ahoj maka, ja mam už druhu pekaren, lebo ta prva znacky Unold vydrzala asi 8 rokov,u nas teda dostala zabrat, teraz mame Etu, a nevidim v tom niaky rozdiel, ak vydrzi 8 rokov budem spokojny. Podla mna je pre bezlepkacov dolezite, aby mala pekaren dva haky na miesanie / lopatky /. Ak ma iba jeden a cesto je huste, tak sa ti urobi hrca a je problem. Vzdy je potrebne cesto kontrolovat od zaciatku h lavne hustotu, potom sa ti hrca neurobi. Co sa tyka labety - Mazanca je skutocne vyborny, uz som to tu pisal, ze treba pridat 1 - 1,5 dcl vody, alebo mlieka, rum hrozienka a nema chybu, nekup ho ked stoji len 50 centov, je tam vsetko okrem rumu co je skoda.!!!

  • napísal:
    používateľ:
    januska444
    pridané:
    13:12 26.2.2009

    kde ho kupuješ?

  • napísal:
    používateľ:
    janza
    pridané:
    21:29 26.2.2009

    U nas maju MAZANEC v kazdej lekarni

  • napísal:
    používateľ:
    jozefT
    pridané:
    10:43 2.3.2009

    Na celiatickom seminári v Brne bol na ochutnanie aj čierny chlieb z Labety. Synovi veľmi chutil a vôbec nebol lepkavý. Doteraz nechápem. Asi to závisi na programe, akým sa to pečie. My ho pečieme už rok v pekárni Panasonic. Čerstný chutí, aj keď je lepkavý. Ďalšie dni ho po kúskoch synovi prihrievam a dopekám v toustovači. Do školy by som mu ho nedala. Iveta

  • napísal:
    používateľ:
    denatko
    pridané:
    17:40 14.3.2009

    Ano, je dobrý, aj chutny, ale vzdy ked z neho spravime kolaciky, citim jemne palenie zahy. Raz som si do skoly zobrala cisto iba tieto kolaciky, a nemohla som vydrzat domov, az tak zle som sa citila...a to ho davame v pomere 1:3 (mazanec:p uni)!! velka skoda, mame nerobi problemy, tiez je celiaticka..

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    23:57 4.4.2009

    Ahoj poznam novu internetovu stranku kde sa da JIZERKA kupit ,stoji tam okolo 70 korún, www.bezlepka.com je to fajn stranka najdes tam vselico

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ