DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

Kryštálový cukor

Poraďte prosím, ako rozpúštate kryštálový cukor pri pečení bábovky. Nám sa pri pečení dostane naspodok a nalepí sa na formu. Potom sa bábovka ťažko vyklápa a povrch je poškodený. Ale ja zjem všetko, čo je uvarené a upečené z lásky. Toľko mám na srdci, zatiaľ....Ďakujem

PREČÍTANÉ:
3291x
REAKCIÍ:
7
VYTVORIL:
Dako
VYTVORENÉ:
2005-06-14 00:20:56
  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    08:20 14.6.2005

    Ja používam odjakživa práškový.

  • napísal:
    používateľ:
    Silvia_deti
    pridané:
    08:52 14.6.2005

    Ahoj DAKO, ja tiež na pečenie používam práškový. Najlepšie sa mi osvedčil "Dar slnka". Obal je oranžovo-biely. Je mi jasné, že narážaš na lepok, ale ten je v "kockovom cukre". Práškový treba obmedziť kvôli tým "bieliacim" látkam. Maj sa Silvia_deti

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    16:30 14.6.2005

    Pri pečení koláčov, či je to piškóta alebo bábovka, stále používam kryštálový cukor a zatiaľ sa mi nikdy neprilepil na formu. Neviem aký máš postup pri príprave cesta, ale ja to robím asi v takomto poradí - najprv vyšľahám bielka s cukrom do hustej peny, potom pridám žĺtka, olej a podľa počtu vajec toľko lyžíc vody ( teda ak dám 4 vajcia tak 4 polievkové lyžice vody) a nakoniec dám múku zmiešanú s kypriacim práškom. Mám dobrý recept na bábovku, no momentálne neviem presné množstvá, ale pozriem sa a neskôr napíšem. Slavka

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    21:21 14.6.2005

    Pri pečení tiež používam práškový cukor Dar Slnka, pretože ako protihrudkujúcu látku uvádzajú kukuričný škrob. Ak chceš ake používať kryštálový cukor skús ho pomlieť na makovom mlynčeku. Tak to robí moja známa a vôbec nepoužíva práškový cukor. Norika

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    09:00 15.6.2005

    Ja robím na bábovku a piškótu klasické piškótové cesto (tak isto ako aj lepkové), t. j. vyšľahám elektrickými metličkami celé vajcia s kryštálovým cukrom, čo trvá približne 10 min., takže za tú dobu sa cukor rozpustí. Až potom pridávam olej a múku. Neviem, akú formu na bábovku používaš, ale oplatí sa kúpiť s nepriľnavým povrchom. Na zákusky používam obyčajný plech, pretože tie krájam priamo na plechu, ale cesto sa aj tak neprilepuje. Jana

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    08:16 16.6.2005

    Můžete mi prosím někdo vysvětlit,kde by se v cukru vzal lepek? Díky ,Sylva

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    08:33 16.6.2005

    Mám také informácie,že sa používa ako protihrudkujúci doplnok.Na obale som čítala pšeničný škrob ,ale aj kukuričný.Treba si dávať pozor.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ