DISKUSNÉ FÓRUM
Otázky do pléna
Jablčný ocot / ZELKO
Dobrý deň,
som celiatička s intoleranciou laktózy a vajca a chystám sa nakladať uhorky a inú zeleninu. Chcela by som sa spýtať či niekto nevie či je bežný ocot a jablčný ocot bezlepkový. Ktorý je vhodnejši pri bezl.diéte? Tiež by ma zaujímalo, či ZELKO je bezlepkové.
Podľa zloženia je tam okrem korenín aj konzervačná látka - kys. benzoová. Alebo si radšej mám tieto koreniny nakúpiť a zmes na nakladanie spraviť sama?
Ako to riešite vy ostatní celiatici?
Vopred ďakujem za odpoveď
- PREČÍTANÉ:
- 5277x
- REAKCIÍ:
- 2
- VYTVORIL:
- vanda3
- VYTVORENÉ:
- 2008-07-13 08:00:00
-
-
napísal:
- používateľ:
- Rosie
- pridané:
- 09:10 13.7.2008
Zelko je s kyselinou benzoovou, zeko bez, ( obe z Maspomy ) su bez lepku, mozes v pohode. Mozes aj klasicky ocot zo Snica, Snico ma vsetky vyrobky bezlepkove. Este k octom, moze sa pouzivat akykolvek, ziadnu paniku, jablcny a vinny su zdravsie, ale ak Ti nechuti, tak to neries, kup co Ti chuti, riasy Ti nevyhladi, neboj.
-
-
napísal:
- používateľ:
- 01igor
- pridané:
- 22:29 22.8.2009
1. a ako je to potom z Ečkom 150 ktorý obsahuje ocot a nasledne potom horčica atd.V uvedených tabulkách je E 150 látka v ktorej je LEPOK !!! 2. Už len ked aj Snico ma vela vyrobkov a aj mnoho masiarov vidim velke plagaty : Potraviny vhodne pre BZLP dietu.PRECO to nemoze byt jednoduchsie s prekrizenym klasom na výrobku a obale?? Myslim ze ten klas je velkym znakom a aj doveryhodnejsim ako kadejake vyhlasenia atd. ahoj.Igor