DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

Jablčný ocot / ZELKO

Dobrý deň,



som celiatička s intoleranciou laktózy a vajca a chystám sa nakladať uhorky a inú zeleninu. Chcela by som sa spýtať či niekto nevie či je bežný ocot a jablčný ocot bezlepkový. Ktorý je vhodnejši pri bezl.diéte? Tiež by ma zaujímalo, či ZELKO je bezlepkové.

Podľa zloženia je tam okrem korenín aj konzervačná látka - kys. benzoová. Alebo si radšej mám tieto koreniny nakúpiť a zmes na nakladanie spraviť sama?

Ako to riešite vy ostatní celiatici?



Vopred ďakujem za odpoveď

PREČÍTANÉ:
5277x
REAKCIÍ:
2
VYTVORIL:
vanda3
VYTVORENÉ:
2008-07-13 08:00:00
  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    09:10 13.7.2008

    Zelko je s kyselinou benzoovou, zeko bez, ( obe z Maspomy ) su bez lepku, mozes v pohode. Mozes aj klasicky ocot zo Snica, Snico ma vsetky vyrobky bezlepkove. Este k octom, moze sa pouzivat akykolvek, ziadnu paniku, jablcny a vinny su zdravsie, ale ak Ti nechuti, tak to neries, kup co Ti chuti, riasy Ti nevyhladi, neboj.

  • napísal:
    používateľ:
    01igor
    pridané:
    22:29 22.8.2009

    1. a ako je to potom z Ečkom 150 ktorý obsahuje ocot a nasledne potom horčica atd.V uvedených tabulkách je E 150 látka v ktorej je LEPOK !!! 2. Už len ked aj Snico ma vela vyrobkov a aj mnoho masiarov vidim velke plagaty : Potraviny vhodne pre BZLP dietu.PRECO to nemoze byt jednoduchsie s prekrizenym klasom na výrobku a obale?? Myslim ze ten klas je velkym znakom a aj doveryhodnejsim ako kadejake vyhlasenia atd. ahoj.Igor

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ