DISKUSNÉ FÓRUM
Otázky do pléna
guarová guma
Chcem skúsiť pridávat guarovú gumu do pečenia. Ešte som to neskúšala, len som počula samé chvály.
Poradíte mi dávkovanie? Resp. kde si nájdem viac info?
Vdaka
Katarina
- PREČÍTANÉ:
- 2158x
- REAKCIÍ:
- 1
- VYTVORIL:
- Anonymous
- VYTVORENÉ:
- 2006-03-07 21:45:57
-
-
napísal:
- používateľ:
- hankovicova.viera
- pridané:
- 15:15 8.3.2006
Pozrite si stránku www.celiakia-obchod.sk, tam ju máme v ponuke. Začali sme ju predávať ako prví a používa sa na zvláčnenie cesta je to niečo ako prášok do pečiva, a používa sa asi 1 čl na 1 napr.chlieb. Je to niečo ako naša fazuľa a pochádza z južnej Ameriky - tento plod sa potom melie na prášok a podľa výrobcu vraj nahrádza funkciu lepku - je prirodzene bezlepková podobne ako amarant alebo fazuľa alebo šošovica. Je to vlastne strukovina. Ale chcem vás upozorniť, že pri pečení viaže viacej vody, takže treba pridať o niečo viac tekutiny. Upečené - či koláč alebo chlieb je oveľa vláčnejšie, nedrobí sa a nevysychá tak ako bez tohto. Má dlhú trvanlivosť takže sa netreba báť, že bude po záruke. Môžete si dávkovať podľa potreby ako uznáte sama a každá gazdinka používa iné množstvá a dávkovanie. Nech sa vám pečenie vydarí. Tovar zasielame aj na dobierku. Hankovičová