DISKUSNÉ FÓRUM
Otázky do pléna
Dobry chlebik
Srdecne vsetkych pozdravujem.
Chcem si kupit piecku na chlieb a kedze som citala o mnohych sklamaniach z tohto pecenia na tejto stranke, pytam sa :
Ma niekto skusenosti s pecou zn. Moulimex alebo Alpine? Su cenovo dostupnejsie, okolo 2500 Sk, ale neviem, ako budu fungovat.
Od jednej znamej, ktora ma zn. Panasonic za okolo 8000 Sk viem, ze tato je dobra.
Neberte to tak, ze budeme robit reklamu nejakym vyrobcom, ide predsa o to, aby nam dana vec sluzila co najlepsie.
Dakujem a prajem vsetkym, aby kazda chvila, ktoru mate, mala aj svoju hodnotu.
Vasa Vjanocka
- PREČÍTANÉ:
- 3579x
- REAKCIÍ:
- 7
- VYTVORIL:
- vjanočka
- VYTVORENÉ:
- 2005-04-15 17:19:20
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 01:15 16.4.2005
Zdravim, prispejem troskou svojich skusenosti. Mam pec Clatronic v priblizne rovnakej cenovej relacii ako uvadzas (cca 2500). Videl som dalsie v podobnej cene, ktore sa lisia dizajnom, ale z rovnakej funkcnosti (programy pecenia) a z uplne rovnakeho ovladania usudzujem ze je to to iste, len v inom kabate. Moje skusenosti s touto pecou su nasledovne: Pecenie klasickeho (lepkoveho) chleba je pomerne dobre, daju sa pouzit pripravene programy. V pripade, ze nedodrzime spravne mnozstvo alebo kvalitu surovin, moze sa stat, ze chlieb po vykysnuti viac alebo menej splasne - strati vysku. Najlepsie vysledky som ale vzdy dosiahol spustenim samostatneho programu pripravy cesta a v spravnej chvili - ked bol chlieb vykysnuty som prepol na pecenie. Pri bezlepkovych chleboch je to trochu horsie. Prakticky sa mi nepodarilo zabezpecit, aby chlieb po vykysnuti nesplasol. Skusal som vselico, moj laicky nazor je, ze vykon ohrevnej spiraly je nizky a nabeh pecenia je pomaly. Pocas tejto fazy dojde k tomu, ze aj dobre vykysnuty bezlepkovy chlieb splasne. Ak pouzijem to iste cesto tak, ze ho dam do vopred vyhriatej rury, nesplasne a upecie sa dobre. Napiek tomu pec pouzivam, hlave vtedy, ked nemam cas sa venovat peceniu v rure. Zvykol som si na mierne hustejsi chlieb, vyhovuje mi moznost vecer naplnit pec surovinami, nastavit opozdeny start a rano najst hotovy cerstvy chlieb v peci. Ak by ale niekto mal napad, ako zabranit splasnutiu chleba sem s nim... S pozdravom Lubo.
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 22:55 18.4.2005
Ja mam piecku Eta a som s nou velmi spokojna.Na pecenie bezlepkoveho chleba treba pouzit program na rychle pecenie/dvojka/.Treba ,ale dodrziavat presne mnozstvo surovin podla receptov na bezlepkovy chlieb.V zavislosti od receptu niekedy este na dopecenie chlebika pouzijem program pecenie.Dobre recepty su na ceskej stranke www.bezlepkovadieta.cz.Chlieb sa mi lepsie podari ak do neho pridam xantanovu gumu. Drzim palce. Zuzana
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 10:54 19.4.2005
Treba sa pozrieť na web. www. testmagazin.sk,kde sú uvedené testy všetkych piecok dostupných na slovenkom trhu. Tento štvrtok 21.04.2005 na STV2 po tel.novinách by mala byť ešte o tom repríza. Beata
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 12:18 21.4.2005
Chlieb mi spadne, keď urobím riedke cesto, treba ho robiť dosť husté (pozriem na recepty a dám ich sem - len si budete musieť upraviť celkové množastvo podľa obsahu piecky), lebo ešte zredne a radšej dať program s dlhším kysnutím t.j. napr. program na normálny lepkový chlieb ale celozrnný a iné podobne ťažšie cestá. myslím, že to môže byť príčina nezdaru ak v rúre z toho istého cesta sa chlieb podarí (viac vysušuje takže voda sa odparí) a v piecke nie (uzavretý malý priestor - málo odparenej vody). Alena
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 13:36 22.4.2005
Pozdravujem vsetkych citatelov, peciem v piecke Clatronic, trvalo dlho, kym som upiekla prvy jedly chlieb, ale uz to ide. Peciem na programe c. 4, rychle pecenie, potom este 20 min. program pecenie. Pecept: priblizne 30Dg muky promix T, alebo promix uni, alebo akakolvek ich zmes, sol, rasca, prip. slnecnica ap. cca 3 dl vlaznej vody, 1 lyzica oleja, kvasok z drozdia, cukru a vlaznej vody, jeden maly uvareny pretlaceny zemiak. Po spusteni programu skontrolovat, ci je cesto asi ako hustejsia kasa a ci nie je v rohoch nezamiesena muka. Potrebne parkrat odskusat, potom bez problemov vzdy dobry chlieb.
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 09:52 24.4.2005
Moja dcérka má tiež celiakiu a po dlhom trápení (nedaril sa mi chlebík)sme kúpili piecku zn.Moulinex cenovo bol výhodný ale tak isto sa mi nedaril stale mi plasol a malá ho nechcela papať.Už som prišla na to ako.Urobím z 300g bezl. múky na chlieb Promix CH 1/2 droždia 1pl lyž. masla cukru a soly zhruba 350ml vody riedke cesto(vody najprv menej potom ako to vidím tak pridávam aby cesto nebolo huste ale skôr redšie) dám program 7 na najsilnejšie pečenie.Je z toho malý pekný chlebík co mi konečne aj mala zje.A ešte keď môžem poradiť mi sme nevedeli ale Panasonic má program na bezlepkový chlieb a asi aj Eta treba sa opýtať.Prajem veľa šťastia.Zuzana
-
-
napísal:
- používateľ:
- Karkulka
- pridané:
- 12:33 13.6.2005
Ja mám piecku značky Clatronic a Eta. Hlavne v Ete sa mi pečie fantasticky, má 2 hnetače a tvar chleba je praktickejší. Cena je rovnako okolo 2500 Sk.