DISKUSNÉ FÓRUM
Otázky do pléna
Deproteínovaný pšeničný škrob
V zmesi na prípravu chleba je deproteínovaný pšeničný škrob. Je naozaj vhodný pre celiatikov?
- PREČÍTANÉ:
- 4677x
- REAKCIÍ:
- 2
- VYTVORIL:
- alexkapr
- VYTVORENÉ:
- 2008-12-15 16:00:00
-
-
napísal:
- používateľ:
- Soleil
- pridané:
- 00:29 17.12.2008
Myslis-bezlepkovy psenicny skrob? ja ho neodporucam celiatikovi, kvoli stop lepku. niekoho boli z toho brucho, niekto nic neciti, ale myslim, ze je to podla stupna-Marsh, ked bola diagnostikovana celikia a podla formy (skryta, alebo nie) ak je ten deproteinovy skrob deklarovany ako bezlepkovy a na stopy nereagujes, mal by byt ok, hranica lepku je v nom asi do 0,1 mg na 100 g muky. Ja osobne by som bezlepkovy psenicny nejedla.
-
-
napísal:
- používateľ:
- alexkapr
- pridané:
- 09:46 31.12.2008
Ďakujem za odpoveď. Prajem veselého Silvestra.