DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

Deproteínovaný pšeničný škrob

V zmesi na prípravu chleba je deproteínovaný pšeničný škrob. Je naozaj vhodný pre celiatikov?

PREČÍTANÉ:
4499x
REAKCIÍ:
2
VYTVORIL:
alexkapr
VYTVORENÉ:
2008-12-15 16:00:00
  • napísal:
    používateľ:
    Soleil
    pridané:
    00:29 17.12.2008

    Myslis-bezlepkovy psenicny skrob? ja ho neodporucam celiatikovi, kvoli stop lepku. niekoho boli z toho brucho, niekto nic neciti, ale myslim, ze je to podla stupna-Marsh, ked bola diagnostikovana celikia a podla formy (skryta, alebo nie) ak je ten deproteinovy skrob deklarovany ako bezlepkovy a na stopy nereagujes, mal by byt ok, hranica lepku je v nom asi do 0,1 mg na 100 g muky. Ja osobne by som bezlepkovy psenicny nejedla.

  • napísal:
    používateľ:
    alexkapr
    pridané:
    09:46 31.12.2008

    Ďakujem za odpoveď. Prajem veselého Silvestra.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ