DISKUSNÉ FÓRUM
Otázky do pléna
Čím nahradiť Rum do pečenia
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ak niekto máte skúsenosti čím nahradiť Rum do pečenia. Alebo rum môžme? Ten čo som ja pozeala obsahoval E150 čo nemôžme. Ďakujem Jama
- PREČÍTANÉ:
- 6652x
- REAKCIÍ:
- 5
- VYTVORIL:
- jama
- VYTVORENÉ:
- 2009-12-06 04:00:00
-
-
napísal:
- používateľ:
- nakatinka
- pridané:
- 15:14 7.12.2009
ahoj, ja pouzivam biely rum - od STOCK-u - KeyRum - Caribbean white.Je to cisty destilat z cukrovej trstiny. Je silnejsi a nie az tak sladky ako klasicky, ale namiesto klasickeho rumu uplne super. Katka
-
-
napísal:
- používateľ:
- mima3
- pridané:
- 22:17 12.12.2009
AHOJ. Ja pouzivam biely rum a pre vonu davam rumovu esenciu.
-
-
napísal:
- používateľ:
- ujo
- pridané:
- 22:30 18.12.2009
Biely rum z Trinidadu a Tobaga mi nezaškodil. So slovenským Um-om nemám skúsenosti.
-
-
napísal:
- používateľ:
- ivaral
- pridané:
- 22:02 3.8.2011
E150 je karamel. Myslí si niekto, že karamel, ktorý sa vyrába pálením cukru môže obsahovať lepok?! Ja osobne robím karamel tak, že na čistú a teda samozrejme bezlepkovú panvicu (nie teflónovú - takto by som ju rýchlo zničil) nasypem cukor a na stredne silnom plameni, resp. stupni cukor topím - pálim až do svetlohneda. Kde by sa tam mohol vyskytnúť lepok?! Na farbenie rumu, coly a pod. sa používa kulér. To je prepálený karamel - do čiernočierna. Takú teplotu by snáď ten zákerne skrytý lepok neprežil :) Neviem, ako sa toto éčko dostalo na náš blacklist, ale je mi to prinajmenšom divné. Môže mi to prípadne niekto objasniť?
-
-
napísal:
- používateľ:
- luley
- pridané:
- 20:51 7.8.2011
Karamel sa nevyrába len z cukru, ale aj z jačmenného sladu (vraj je lacnejší), preto je otázne ktorý karamel výrobca použil.