DISKUSNÉ FÓRUM
Otázky do pléna
Chlieb v piecke Eta
Ahojte, mám problém. Odrazu sa mi nedarí upiecť pekný chlieb v piecke Eta, doteraz som ho robila v pohode, a zrazu sa mi v ňom robia veľké diery. Niekedy sa ani nedá krájať, čo je celý deravý. robím ho tak isto, už som skúšala aj dať menej kvasníc, aj tmavšiu kôrku. a stále tak isto.
recept je tento: 400 ml vody, 1 lyžica vinného octu, 1 lyžica oleja, 400 g múky MixB, 1 kávová lyžička cukru, 1 káv. lyž. soli, 2 kávové lyž. kvasníc
Poradte čo robiť.
Ďakujem
- PREČÍTANÉ:
- 3106x
- REAKCIÍ:
- 6
- VYTVORIL:
- zitadanis
- VYTVORENÉ:
- 2009-01-21 17:51:54
-
-
napísal:
- používateľ:
- BEZLEPKOSHOP
- pridané:
- 18:21 21.1.2009
Ja mám tiež piecku ETA, a začal mi to tak isto robiť chlieb, dočítala som sa, že to môže byť tým , že chlieb moc vykysne, takže neviem koľko je 2lyžičky kvasníc, čo dávate vy , ale ja dávam na 500g Mix B len 8g kvasníc, a tiež som sa dočítala, že treba potrieť vrch chlebu, pred pečením vodou, teplou ! ( Aby moc nevykysol). Tak vyskúšajte. A dajte vedieť, či sa Vám zlepšil chlebík. Mária
-
-
napísal:
- používateľ:
- andrea29
- pridané:
- 20:20 21.1.2009
Tiez mame piecku Eta Harmony a takyto problem som niekedy mala, ked som robila podobny recept ako vy. Teraz pridavam do cesta 1 maly v supke uvareny zemiak a chlebik je perfektny. Robim podla tohto receptu- 350 ml vlaznej vody, 1 PL oleja, 1 maly zemiak, 350 g Mix B, 1 cl soli, 1 cl chleboveho korenia a cely sacik drozdia Dr. Oetker. Davam program 4. ultra rychly a potom este pecenie cca 10-15 min. Takto urobeny chlebik sa mi aj lepsie kraja. Drzim palce a dufam, ze som aspon trochu pomohla.
-
-
napísal:
- používateľ:
- Zajka
- pridané:
- 08:56 22.1.2009
Pokiaľ pečiete chlebík z MIX B, nemusíte ho vôbec piecť v piecke, ale v klasickej elektr. rúre. Ja som ho tiež predtým piekla v piecke, raz som vyskúšala el. rúru a odvtedy piecku ani nepoužívam. nie je to nič náročné, naozaj, ja dávam 450 g MIX B, 4 - 4,5 dcl letnej vody . 2 lyžice oleja a 1lyžičku soli, Predtým si urobím kvások : 0,5 dcl vody. 15 g droždia FALA a trošku cukru, keď vykysne /asi 10 min./ pridám do múky , vodu olej , soľ a el. hnietačom vyhnietim. Nemá byť cesto riedke, skôr hustejšie. Nie dlho, aby sa všetko spojilo, vznikne buchtička /niekedy lepkavá/, mokrými rukami to dám do formy /mám obdlžnikovú, hranatú/, na teplom mieste vykysne asi 35 - 40 minút a asi 45 minút ho pečiem pri teplote 200 stupňov. Je výborný, nemáte čo na tom pokaziť. Niekedy som dávala aj ja zemiak, ale netreba je takisto chutný aj bez neho, možete si dať, do cesta napr. slnečnicové semiačka, tiež je to výborné, Skúste, oplatí sa to. /Je to lem z MIX B, z iných múk to pečiem ináč/ Držím palce, Zajka
-
-
napísal:
- používateľ:
- maminka
- pridané:
- 11:42 23.1.2009
Ahoj, skúsila som pridať ten zemiak, a chlebík sa vydaril, ďakujem za radu.
-
-
napísal:
- používateľ:
- andrea29
- pridané:
- 13:02 23.1.2009
Som rada, ze som pomohla.
-
-
napísal:
- používateľ:
- Cora73
- pridané:
- 08:39 29.1.2009
Dobry den,ja mam piecku Eta Siesta,muky davam 400 g,,vlaznej vody 400 ml,ostatne prisady uz od oka,akurat davam jedno balenie suseneho drozdia Dr.Oetker a posypem susenym cesnakom-chlieb je velmi dobry,pecie sa bez problemov,najprv dam program Sprint a potom este hodku dopeciem na programe pecenie,po prvej hodine pecenia,ked je uz korka na vrchu pevnejsia,potieram vodou s olejom....