DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

chleba

Ahojte !Prosim Vás o radu, upiekla som v trúbe chlieb z múky APROMIX-PLUS.Chlieb mal kôrku príliš tvrdú.Piekla som podľa receptu na obale.Kde som urobila chybu?Prípadne poraťte lepší recept. Dcéra ma alergiu na kravskú bielkovinu.

PREČÍTANÉ:
3165x
REAKCIÍ:
2
VYTVORIL:
ADA
VYTVORENÉ:
2005-07-07 07:38:40
  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    10:10 7.7.2005

    Ja pečiem chlieb v elektrickej rúre. Naraz v troch formách na biskupský chlebík z múky Promix-CH. Recepty si pozri na tejto stránke je ich tam viac. Ja dávam na plech pri pečení ešte nádobku s vodou a po vybratí chleba z rúry ho jemne štetcom potriem vodou. Ešte horúci ho prikryjem dvomi uterkami, kým vychladne. Vlažný ho porcujem do mrazničky. Magda.

  • napísal:
    používateľ:
    Henrieta
    pridané:
    22:35 10.11.2005

    Chlieb tesne pred dopečením potriem studenou vodou a po vybratí z rúry ho nechám chladnúť zakrytý vlhkou utierkou, ktorú po cca 30-40 min. vymením na dobu úplného vychladnutia za suchú utierku. Chlieb s tvrdou kôrkou ako suchár a nedopečeným stredom sa mi "daril" predtým v plynovej rúre, ktorá bola inak dobrá, ale bezlepkové chleby sa mi v nej absolútne nedarili. Henrieta.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ