DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

celiatické pečivo

moja dcéra je na diéte už rok, no mne sa nepodarilo urobiť chutné parené buchty, knedľu - prosím poraďte, tiež budem rada ak mi niekto pošle recept na chutné rožky, žemle, alebo kontakt, kde ich objednať.

PREČÍTANÉ:
5727x
REAKCIÍ:
15
VYTVORIL:
januska444
VYTVORENÉ:
2008-05-23 15:00:00
  • napísal:
    používateľ:
    janza
    pridané:
    15:34 23.5.2008

    BEZLEPKOVÁ KNEDĽA 300 g PROMIX- CH 100 g PROMIX- forte 3 dcl Mlieka 20 g Kvasníc+ moka lyžička kypr. prášku 1 čl. Cukru Múku Promix- CH a forte zmiešame s kypriacim práškom v miske, pridáme kvások z mlieka, lyžice múky, cukru a ručne vypracujeme polotuhé cesto do tvaru knedle / aby sa neroztekalo/. Do väčšíeho kastróla nalejeme teplú vodu do výšky 2,5 cm.- vložíme olejom vymastenú naparovaciu mriežku, na ňu položíme knedlu a potrieme ju olejom. Kastról prikryjeme prikrývkou a necháme kysnúť asi 40- 45. min. Potom zapálime horák a varíme 18 minút. PARENÉ BUCHTY Urobíme si cesto ako na knedlu a rozdelíme si ho na 8- 10 rovnakých častí, z ktorých vytvoríme buchty a uvaríme ako knedlu. Hotové parené buchty vyberieme na tanier, posypeme gramkom, alebo makom /podľa chuti/ polejeme roztopeným maslom, môžeme pridať kompotované slivky a iné ovocie. Dobrú chuť Jano

  • napísal:
    používateľ:
    maminka
    pridané:
    15:39 23.5.2008

    Knedľa 1kg bezlepkovej múky 70 dkg studenej vody ! studenej!!! 6 dkg droždia 6 dkg olivový olej 3 dkg soli Vypracovať cesto, vytvarovať na knedľu, nechať kysnúť, pariť v paráku asi 20 min. Mal by to byť recept na knedľu z viedenských pekárni Dobrú chuť

  • napísal:
    používateľ:
    janza
    pridané:
    15:43 23.5.2008

    Ešte ti pridam vianočku BEZLEPKOVÁ VIANOČKA 400 g PROMIX- Kuli, alebo uni 2 pl PROMIX- forte 3 dcl Mlieka 1 Žltok 3 Lyžice cukru 20 g Kvasníc 50 g Máslo / Hera Z ½ citróna nastrúhanej kôry Rum, hrozienka, štipka soli a kypr. prášku Dr. Oetker Z mlieka, lyžičky cukru, lyžičky múky a kvasníc urobíme kvások, ktorý necháme 10 minút aktivovať. Muku Promix- K a Promix- forte zmiešame s kypriacim práškom, nastrúhanou citrónovou kôrou a soľou, pridáme kvások, roztopené maslo, žltok, hrozienka, rum a vymiešame hladké nie príliš riedke cesto, ktoré dáme do vymastenej formy a necháme vykysnúť asi 30- 40 min.. Formu vložíme do pekárne, alebo rúry a pečieme 40 min. pri teplote 200º C. Tip: Vynikajúca vianočka je s Mazanca od Labety, ktorú dostaneš na recept asi za16 sk . Tieto recepty sú vhodné aj pre pekárne, vyskušajte, sú super. Jano

  • napísal:
    používateľ:
    Majka001
    pridané:
    20:46 23.5.2008

    a aka forma moze byt aj srnci srnci chrbat

  • napísal:
    používateľ:
    janza
    pridané:
    21:25 23.5.2008

    Môže byt aj srnči chrbat, ale na vianočku z Mazanca od Labety potrebuješ vačšiu formu. Ja pouižívam formu teflonovú na chlieb dlhu 30 cm. Ak nemaš takú veľku formu, použi radšej bábovkovu. Nech sa vydarí Jano

  • napísal:
    používateľ:
    maka
    pridané:
    21:49 23.5.2008

    Ahoj. Ten recept na knedle čo ti poslala MAMINKA robili viedenské pekárne z ich múky ktorá sa volá Bezlepková zmes. Minulý týždeň v neďelu som ich hneď skúšala a boli vynikajúce, ešte sa mi také nikdy nepodarili, vždy som robila z Novalimu ale tieto chutia ako lepkové. A parené buchty som robila včera našla som si recept na tejto stránke ale išla som cez GEOGLE napísala som si parené buchty a zobrazil sa mi článok presne neviem z ktorého dátumu ale z roku 2005 a podarili sa mi robila som ich presne podľa receptu. Boli úplne mäkučké.

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    22:37 23.5.2008

    Och, taky sikovny, nie si slobodny?? Hod echo a my sa uz potom o Teba pobijeme ;-)

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    15:34 25.5.2008

    Ahojte, som rada, že som tu našla tieto recepty. Tiež sú pre nás problémom parené buchty a knedľa. Toto sa mi nedarí a vyskúšala som už všeličo. Budem skúšať aj Vaše recepty. Ja prispievam receptom na rožky, ktorý som dostala. Sú výborné, ale len čerstvé, preto je dobré dať ich do mrazničky a pred jedením rozmraziť v mikrovlnke. S pozdravom Beáta. ROŽKY 400g Promix forte, 300dl vlažnej vody, 20g droždia Fala čerstvé, 1caj.lyžicky kryšt. cukor, 1 čaj. lyž. citrónovej stavy, 5 polievkových lyžíc olej - najprv si pripravte kvások z trocha teplej vody, cukru, droždia. Potom do zvyšnej vody pridajte soľ, olej a zvyšok cukru. Do nádoby s múkou najprv prilejte kvások a potom vodu s prísadami. Ručne mieste až kým nedostanete hladké husté cesto. Ak sa lepí pridajte trochu múky. Necháme 4-5 min. odležať. Na pomúčenej doske rozdeľte nožom cesto na 10 dielov. Z každého vytvarujte rožok - alebo žemľu - mokrými rukami. Položte na plech vystlaný papierom na pec. V teplom prostredí nechajte vykysnúť 15-20 min. Počas kysnutia ich minimálne 3 krát potrite vlažnou vodou. Tesne pred pečením ich potrieť rozšľahaným vajíčkom a posypať postrúhaným syrom, slnečnicou, cesnakom. Pečte ich 15-20 min. v predhriatej rúre pri 200-220st.

  • napísal:
    používateľ:
    janza
    pridané:
    21:53 25.5.2008

    Och, hovorí často aj moja manželka, občas povie aj " OCH TY DIVOCH" Okrem iného veľmi rád periem, žehlím, vysávam aj nasávam, umývam okna, utieram prach, nakupujem a všetko platím aj dovolenky. Takže mila rosie, rýchlo pošli foto, kým si to nerozmyslím. čao Obľubená destinácia PAPUANOVAGUINEA

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    00:00 26.5.2008

    Skoda, tak nic, zenati su mimo moj okruh zaujmov :-(( To myslis vazne ze Ta to vsetko co si popisal bavi?? A nerozmyslal si nad tym, ze by si sa mal liecit? To musi byt nejaka velmi vazna diagnoza ... ale verim ze manzelku to tesi Ty divoch ;-))

  • napísal:
    používateľ:
    Majka001
    pridané:
    11:39 29.5.2008

    dobre...dakujem velmi pekne...

  • napísal:
    používateľ:
    MKarell
    pridané:
    13:06 30.5.2008

    ahoj, chcela by som sa opýtať akej múky - UNI,FORTE vďaka

  • napísal:
    používateľ:
    maka
    pridané:
    21:26 30.5.2008

    Ahoj. Oni to robili z múky svojej čo je od nich. Volá sa Bezlepková zmes. Je to kilové balenie celé biele a čiernym to je napísané.

  • napísal:
    používateľ:
    zlata2006
    pridané:
    18:17 29.11.2008

    chcem sa spýtať, akú múku mám použiť namiesto Promix CH a forte, keď syn nesmie laktózu ani mliečne bielkoviny?

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    06:47 30.11.2008

    Pouzi Mix B, aj my to tak riesime. Ale aj Promix Uni by mal stacit. Ja z neho bezne robim klasicku kysnutu knedlu. Nieje sice nadherna, ale chuti dobre.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ