DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

buchtičky

Chcela by som sa Vás opýtať či sa Vám niekedy podarilo upiecť niečo ako "lupačka" alebo nejaká podobná buchtička. Ja som sa o niečo snažila, ale vyzeralo to ako keramika a dali sa s tým rozbíjať aj okná. Prosím o recept.....moja dcérka si stále dožaduje buchtičky. Ďakujem Vám všetkým.

PREČÍTANÉ:
2650x
REAKCIÍ:
7
VYTVORIL:
maja26
VYTVORENÉ:
2005-04-06 21:52:01
  • napísal:
    používateľ:
    suzann
    pridané:
    09:45 7.4.2005

    Lúpačky mi upiekla minule mamina a boli fantasticke. Zmiešala Promix forte a bzlp. muku z Viedenskych pekarni v pomere 3:1 a drzala sa receptu, ktory je uvedeny na obale múky Promix forte, len dala o trošku viacej cukru. Použila klasicke, nie instantne droždie. Cesto nechala vykysnúť, ale nie úplne a tvorila obdĺžnikové lúpačky (asi tak 15x8 cm velké), ktoré plnila tvarohom a slivkovym lekvarom. Uložila ich na plech a ešte ich nechala par minut pokysnuť a až potom ich šupla do rúry. Toto boli prvé lúpačky po 12 rokoch ktoré som jedla a boli vynikajúce, lebo pokusy predtým dopadli tak ako si ich opísala ty. Promix forte je super a do čohokoľvek ju pridám, tak nič nepokazím. Myslím, že aj buchty na pare by boli z nej vynikajúce. Ja som buchty na pare robila iba z múky z Viedenkých pekární a boli fajné. Suzann

  • napísal:
    používateľ:
    maja26
    pridané:
    19:28 9.4.2005

    Suzan, prosím Ťa, keď používaš múku Forte... nie je až od 3 rokov? moja obvodná lekárka mi nevie povedať, a na gastro ideme až neskôr. Dcérka má dva roky a chcela by som jej Tvoj recept vyskúšať. Ďakujem.

  • napísal:
    používateľ:
    Silvia_deti
    pridané:
    21:32 9.4.2005

    Ahoj Maji na múke Promix-forte je len uvedené, že je určená na špeciálnu diétu - celiatikov. Nie je tam vôbec popisované, že by mala byť vhodná od nejakého veku. Podľa tohto usudzujem, že by si ju mohla použiť aj pre dcérku, ktorá nemá 3 roky. Silvia_deti

  • napísal:
    používateľ:
    maja26
    pridané:
    19:06 14.4.2005

    suzan ďakujem ti za recept. Piekla som a odporúčam všetkým. potrela som ich ešte vajcom, a boli mňam. Žiaľ už nie sú, všetky sa zjedli. ešte raz dakujem.maja

  • napísal:
    používateľ:
    anina
    pridané:
    16:01 18.4.2005

    moji zlati v klasickom drozdi je muka, pozor na to, prave muka totiz dokaze udrzat drozdie v kockovom tvare.

  • napísal:
    používateľ:
    Any115
    pridané:
    20:54 30.4.2005

    ahoj Maja, posielam recept, kt. stále používam na buchty a sú výborné Buchty, langoše, pizza 300-400gr muky Promix Uni, 1 balíček sušeného droždia Dr.Oetker, čajová lyžička soli a lyžička cukru, 2 vajcia, 3 lyžice oleje, cca 1/4 litru mlieka (možno nahradiť sójovým mliekom), 1 lyžička guarovej gumy V malom množstve teplého mlieka necháme vykysnúť droždie s lyžičkou cukru (ja to tak robím aj so sušeným, len ho treba zamiešať a nechať kysnúť), do misy dáme muku, lyžičku soli,1 a pol vajca /druhá polka sa použije na potrenie pred pečením/, 3 lyžice oleja, pridáme kvasnice, mlieko - miesime ručným mixérom - cesto radšej redšie. Po vymiesení necháme cesto v nádobe kysnúť asi 30 min, potom cesto mokrými rukami, bez pridania muky, tvarujeme na buchty, rohlíky priamo na plech s papierom na pečenie, (z dávky vyjde asi 6-8 buchiet, podľa veľkosti). Pred pečením potrieme buchty rozmiešaným vajíčkom a podľa chuti posypeme sezamom, rascou... Buchty necháme ešte 10 minút kysnúť a dáme piecť do rúry vyhriatej na najvyššiu možnú teplotu, pečú sa asi 10 minút, kontrolovať. Niekedy, buchty prikryjem pečiacim papierom, ak sa mi zdá že rýchlo tmavnú. Pred dopečením môžeme na buchty k okamžitej konzumácii položiť plátky syra a nechať zapiecť. Po upečení, necháme buchty vychladnúť a ihneď podľa potreby namrazíme a môžeme ich kedykoľvek nechať voľne rozmraziť alebo dať do mikrovlnky. Buchty sú veľmi dobré, vláčne a netvrdnú :) dobrú chuť

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    19:12 28.5.2005

    ja používam do všetkého len sušené droždie Dr. Otkher. ďakujem maja

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ