DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

Bezlepkový rum?

Ahojte.

Vie niekto či je rum bezlepkový alerbo nie?Koláče sú s ním chutné , len neviem či ho tam smiem dať. Dík

PREČÍTANÉ:
6791x
REAKCIÍ:
9
VYTVORIL:
andreasiskova3
VYTVORENÉ:
2008-05-15 05:00:00
  • napísal:
    používateľ:
    gasi
    pridané:
    11:41 15.5.2008

    Ja rum nepoužívam, pretože v zložení píšu, že je vyrobený z liehu - a keďže neviem, z akého, radšej ho nepoužívam. Koláče s rumovou príchuťou- to už nie je ono, aj keď som sa nedozvedela, či je tá esencia blp. Radšej robím koláče bez rumovej arómy. gasi

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    16:09 15.5.2008

    Niekde som čítal že Rum je bezlepkový, lebo sa v ňom používa tuším trstinový lieh, či aký presne to bol. Takisto aj do väčšiny ostatných lacných destilátov, pretože zemiakový a trstinový lieh sú lacnejšie ingrediencie ako obilný lieh, ten je potom v kvalitnom alkohole ako originál drahá vodka, a podobne.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    16:14 15.5.2008

    Aha, už som to našiel, daj si vyhľadať staršie príspevky s názvami becherovka alebo ST.NICOLAUS V nich výrobcovia potvrdzujú, že používajú melasový lieh (z cukrovej trstiny) a kukuričný lieh. A aj keď niekde uvedú v zložení obilný lieh, myslia tým kukuričný lieh, keďže kukurica je tiež obilnina.

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    17:02 15.5.2008

    Ludkovia, uz sa tu milion krat pisalo, ze alkohol, akykolvek, pokial presiel destilaciou je OK. Lepok destilacnym pristrojom neprebehne, nevie sa odparit ;-) Jediny potencialny zdroj lepku pri rume by mohol byt podla niektorych karamel. Ako farbivo. Aj ked ja si myslim, ze karamel je z cukru.

  • napísal:
    používateľ:
    Gajryz
    pridané:
    13:13 16.5.2008

    To som nevedela, je to pravda? Ja som bola stále v tom, že môžem len vína a fernet. Tak to je super, ak môžme všetok alkohol (ak som to správne pochopila).

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    16:40 16.5.2008

    Och!! Moje nervy! dufam ze som prave nevyrobila noveho alkoholika! ;-) S mierou moja, dobre? Riasy v crievku Ti neposkodi, ale vies co narobi s nervovymi bunkami??

  • napísal:
    používateľ:
    Gajryz
    pridané:
    10:03 19.5.2008

    Jaj, to ja viem. Neboj, nebude zo mňa alkoholik, asi to blbo vyznelo ako som to napísala v predchádzajúcej správe:))) Ja len tak, že je to aspoň nejaká dobrá správa.

  • napísal:
    používateľ:
    ujo
    pridané:
    11:36 6.3.2009

    Vážená Rosie, nemáš úplnú pravdu, lebo celiatici nesmú konzumovať ani také destiláty ako je whisky, gin, vodka a neviem ešte aké, hoci prešli destiláciou! Naproti tomu - od výrobcov mám potvrdeneé, že becherovka od firmy Jan Becher, Karlovarská becherovka as. sa vyrába z melasy, Spišiacka borovička (Prešov) sa vyrába z kukuričného liehu, teda tieto dve môžu kľudne piť aj celiatici. Teraz čakám odpoveď od firmy Alpa Francovka z Čiech, či ich výrobky (je ich habadej) nie sú škodlivé pre celiatikov (kloktanie, masáž a pod.). Keď dostanem oznámenie, výsledok uvediem v samostanom komentári. S pozdravom Ujo.

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    20:04 6.3.2009

    Vazeny ujo, ja tu nepisem moje napady, ale to, co som sa dozvedela na webe. A ked si americki a kanadski dietologovia svorne myslia, ze je v poriadku akykolvek destilovany alkohol ( kedze lepok sa neodparuje ), tak to povazujem za smerodajne. Su to snad odbornici.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ