DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

Bezlepkové pečivo ?

Ahoj,

som medzi Vami druhý týždeň mám celiakiu aj laktózovú intoleranciu, väčšinu infomácií čerpám z netu a z tejto stránky. Kúpila som si v Bratislave žemľu, ktorá je označená preškrtnutým klasom, čiže ako bezlepková, výrobca - Viedenské pekárne , Modra. V zložení je uvedené : pšen. škrob potrav., sójová múka , guar múka, dextróza, emul. E 322, droždie, soľ, margarín , kys. E330, voda,

zatiaľ ju dávam do mrazáku, môžem to zjesť ? Ten pšeničný škrob mi tam akosi nesedí - ale som len začiatočník...

Vopred ďakujem za odpovede

Maja.K

PREČÍTANÉ:
2582x
REAKCIÍ:
3
VYTVORIL:
maja.k
VYTVORENÉ:
2007-02-01 11:00:00
  • napísal:
    používateľ:
    claire
    pridané:
    11:47 1.2.2007

    Je to vraj psenicny skrob zbaveny lepku, len nejake stopove mnozstva tam urcite su. Niekomu vadia, niekomu nie...

  • napísal:
    používateľ:
    Tamara
    pridané:
    13:30 2.2.2007

    Ja už pri výrobkoch označených preškrtnutým klasom ani nečítam zloženie, pravidelne ich jem a nerobia mi žiadne problémy. Na podobný problém som sa pýtala aj ja výrobcu ryž. chlebíkov RACIO. Pozri si ich odpoveď v archíve článkov z 30.11.2006 - podrobne to tam vysvetlili.

  • napísal:
    používateľ:
    Dajka7
    pridané:
    13:38 10.4.2007

    Ahoj Maja ja ti viem povedať len toľko, že ak máš veľmi citlivý žalúdok radšej si upeč pečivo sama. Ja mám problémy už pri malých množstvách. Chcem sa Ťa však opýtať či my nevieš poradiť kde okrem Blavy robia testy na laktózovú intoleranciu, lebo u nás o tom ani nepočuli a v Bystrici ich nerobia. Diky Dajka, Rimavská Sobota

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ