DISKUSNÉ FÓRUM

Otázky do pléna

ako upiecť žemle

Poraďte mi prosím , dobrý recept na žemle. Učím sa piecť pre syna a neviem aké druhy múky by som mohla použiť. Včera som sa snažila piecť a žemle nechceli nakysnúť a po upečení boli tvrdé ako kameň.

PREČÍTANÉ:
4376x
REAKCIÍ:
7
VYTVORIL:
LevočankaJanka
VYTVORENÉ:
2009-11-09 05:00:00
  • napísal:
    používateľ:
    VeNice
    pridané:
    10:28 9.11.2009

    Recept na perfektné žemle: 250 gramov Schar MIX B štipka soli 3 PL oleja 200 ml vlažnej vody 20 gr droždia FALA, príp. 5 gr. sušeného Dr. Oetker Je to z receptov od Sisa98 a mam ich odkúšané a sú absolutne perfektné. Chutia veľmi mojej štvorročnej dcérke a ta mi je najlepším kritikom. Pre cely postup si pozri recepty.

  • napísal:
    používateľ:
    1simon
    pridané:
    10:51 9.11.2009

    tieto zemle peciem aj ja a su ozaj dobre nemate recept na dobre rohliky

  • napísal:
    používateľ:
    1simon
    pridané:
    10:53 9.11.2009

    tieto zemle peciem aj ja a su dobre nemate neaky dobry recept na rohliky

  • napísal:
    používateľ:
    Sisa98
    pridané:
    14:21 9.11.2009

    Ahojte, upravujem recept - stačí ak tam dáte 10 gramov čerstvého droždia. Vyskúšala som sú tiež výborné a majú menej drožďovú chuť. Tak dobrú chuť.

  • napísal:
    používateľ:
    evica39
    pridané:
    14:33 9.11.2009

    Ahoj, recepty na rožky nájdeš pod hlavičkou Bezlepkové recepty. Sama som vložila recept na Zemiakové rožky, s cestom sa dobre pracuje a chutia super ! Ale je tam aj kopec iných dobrých receptov na rožky, žemle... Eva

  • napísal:
    používateľ:
    VeNice
    pridané:
    15:03 10.11.2009

    Ahoj, na stránke ivako.cz sú perfektne rohliky a nielen to. Idem skusit tie na sladko resp.lupačky.

  • napísal:
    používateľ:
    BetkaRS
    pridané:
    19:31 10.11.2009

    Moje žemle, rohlíky sú bez droždia: 250 g múky Promix PK /2káv. lyž. amaranta alebo pohánkovej múky/ /zvykneme aj z inej múky, napr. na poli s MIX -B, alebo Uni/ 2 lyžičky prášku do pečiva 1/2 lyžičky soli 150 g tvarohu 6 lyžíc oleja 6 lyžíc mlieka 1 malé vajce zrniečka, semienka /ľanové, sezámové../ Tvaroh, soľ, mlieko, olej a vajce spolu dobre zamiešame, potom pridáme múku s práškom do pečiva. Vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladničky asi na 1 hod. Mokrými rukami tvarujeme buď rohlíky /ako na obrázku/ alebo žemle, potrieme žlkom a posypeme semiačkami. Pečieme asi 20 minút. /Pravideľne ich pečieme, hlavne keď nemáme času na upečenie chleba/

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ