DISKUSNÉ FÓRUM

Povolené/nepovolené výrobky (potraviny)

Prípravky s obsahom laktázy

Prosím Vás, viete mi niekto poradiť, či sa na trhu vyskytuje niečo okrem Allenzymu, čo by obsahovalo enzým laktázy, aby som si pri omyle vedela pomôcť. Mám celiakiu, intoleranciu laktózy a poruchu vstrebávania disacharidov. Ďakujem :(

PREČÍTANÉ:
4550x
REAKCIÍ:
7
VYTVORIL:
erika.cvm
VYTVORENÉ:
2008-09-16 11:30:45
  • napísal:
    používateľ:
    kicuska
    pridané:
    16:24 17.1.2009

    Existuju tabletky s obsahom laktozy:" Solutions Digestion", vyraba to Swiss Natural Sources, ale myslim, ze si to treba nechat v lekarni objednat. Hm, ale nevim, no , mne to moc nepomaha.

  • napísal:
    používateľ:
    pandiatko
    pridané:
    22:03 19.1.2009

    ahoj, akurat dotaz pred tebou som pisala, ze je na trhu novy vyzivovy doplnok, vola sa LAKTAZAN. Ja mam tiez celiakiu a 0% znasanlivost laktozy. Bolo mi zle zo vsetkeho, co sa mlieka len obsuchlo. Vcera som akurat prvykrat vyskusala tento Laktazan, mala som na ranajky sice iba bryndzovu pomazanku (ale ja som velmi reagovala ihned aj na toto) a bolo mi fajn :) chystam sa po vikendoch vyskusat aj ine mliecne veci, aj ked si myslim, ze moc to prehanat nemozem,ale s tymto v kabelke nebudem mat strach dat si nieco ked budem jest vonku. Skus sa teda pozriet na www.laktazan.sk. Cena je 8 €, zatial sa to do lekarni vraj nedistribuuje,aj ked maju v plane. ja som si to objednala priamo cez nich. Tak dufam, ze som aspon trosku pomohla :)

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    12:11 20.1.2009

    Bryndza nie je cisty ovci syr, ale zmes kravskeho s ovcim, takze ak Ti vadi kravske mlieko, bryndza nie je vhodna.

  • napísal:
    používateľ:
    luley
    pridané:
    21:45 26.6.2009

    V časopise Zdravie som čítala, že bryndzu z nepasterizovaného mlieka môžu ľudia s intoleranciou na laktózu.Keďže sa popíše všeličo tak som si to overila u alergologičky. Vysvetlila mi, že je to pravda,lebo akýmisi procesmi/už neviem akými/ sa bryndza upraví tak, že ju môžem jesť. Mám to na sebe vyskúšané,funguje to.Bez akýchkoľvek problémov jem bryndzu ale len z nepasterizovaného mlieka.Treba vyskúšať.Dobrú chuť:

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    09:31 28.6.2009

    V nepasterizovanom mlieku sa mnozia bakterie mliecneho kvasenia a tie skvasia mliecny cukor - laktozu. Takze potom sa tam uz nenachadza.

  • napísal:
    používateľ:
    pandiatko
    pridané:
    13:07 6.9.2009

    ako zistim, ze bryndza je z nepasterizovaneho mlieka? a kde ju kupim? [Editoval 6/9/2009 pridal pandiatko]

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    15:57 7.9.2009

    kdekolvek slatinska je myslim pasterizovana, ale liptovska nie. Nie som si 100% ista, ale na obale to je napisane. Aj jedna aj druha je ale zo syra ktory presiel procesom zrenia, nerobi sa z cerstveho. Vyskusaj, uvidis co to urobi. Riasy nevyhladi ;) dobru chut

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ