DISKUSNÉ FÓRUM
Povolené/nepovolené výrobky (potraviny)
Alergia na mlieko
Ahojte,
mám alergiu na mlieko, na laktozu alergiu nemám a nezistili mi ani celiakiu. Keďže medzi vami je veľa ľudí, ktorí majú aj alergiu na mlieko tak sa chcem poradiť.
Môžem na pečenie v domácnosti používať klasické kvasnice, alebo mám prejsť na sušené. Na stránke som sa dočítala, že sú pre celiatikov, ale neviem ako to je pri alergii na mlieko. Mne totiž robia zatiaľ veľké problémy všetky pekárenské výrobky - pečivo, sendvič.
Ak by ste mi ešte mohli poradiť, aké prísady si mám pri alergii všímať v obchodoch v rôznych hotových výrobkoch /napr. kesy a pod./.
Ďakujem
- PREČÍTANÉ:
- 3252x
- REAKCIÍ:
- 2
- VYTVORIL:
- damati
- VYTVORENÉ:
- 2009-12-09 15:25:21
-
-
napísal:
- používateľ:
- dietnastrava.sk
- pridané:
- 15:50 13.12.2009
Nesmiete konzumovať potraviny, ak je tam uvedené: mliečna bielkovina kazeín beta-laktalbumin alfa-laktalbumín bovinní sérový albumín sušené mlieko sušené plnotučné mlieko sušené odtučnené mlieko sušená srvátka odstredené mlieko sladká aj kyslá srvátka výrobky zo srvátky smotana sušená smotana kyslá smotana maslo Môžete konzumovať: kyselina mliečna, baktérie kyseliny mliečnej, laktát, mliečnan, laktóza, mliečny cukor
-
-
napísal:
- používateľ:
- marienkah
- pridané:
- 13:08 5.10.2012
Damati, na pečenie môžeš samozrejme používať klasické kvasnice ako aj sušené droždie. Sú bezlaktózové a rovnako bez mliečnych zložiek. U mňa sa osvedčilo sušené droždie Dr. Oetker, no aj naše Lesaffre s modrou lastovičkou je fajn. Je dokonca bezlepkové, ako aj droždie Dr. Oetker. Kedže Ti robia veľké problémy všetky pekárske výrobky, skús ich jesť až na druhý deň, t.j. nie čerstvé. Poprípade si radšej skús doma upiecť domáci chlebík alebo pečivo. Ak máš doma pekárničku, je to skvelá pomocnička ;-). Tipy na vhodné bezmliečne a bezlaktózové potraviny nájdeš na bezmliečnom webe: www.bezmliecnadieta.estranky.sk Prajem Ti všetko dobré!