DISKUSNÉ FÓRUM

Tipy a triky v kuchyni

tortový korpus - ako na to?

Ahojte, opäť otázka k zákuskom :-) Skúšala som upiecť tortový korpus (piškóta). Piekla som ho podľa receptu klasickej piškóty, len som hladkú múku nahradila: z 2/3 PROMIX UNI + 1/3 SOLAMYL. Ako kyprydlo som použila 1 čl sody bikarbóny, a navyše som tam dala štamperlík oleja aby to bolo pekne spojené. Tvar aj konzistencia boli fajn, ani sa nedrobil, a bol naozaj mäkký. Keď som ho piekla som sa úžasne tešila, že si pomaškrtím, aj som ho krásne naplnila karamelovým krémom, obliala čokoládou, dala stuhnúť, nakrájala a ... keď som doň zahryzla bol hrozne horký, akoby stuchnutý :-((( . Neviem čo spôsobilo horkosť? Prosím poradíte mi?

PREČÍTANÉ:
1437x
REAKCIÍ:
4
VYTVORIL:
Systém
VYTVORENÉ:
2012-09-19 18:49:34
  • napísal:
    používateľ:
    CherryBlossomGirl
    pridané:
    21:41 6.10.2010

    podla mna ta soda bicarbona. Je lepsie pouzit normalny prasok do peciva od Dr. Oetkera

  • napísal:
    používateľ:
    Majuska27
    pridané:
    22:18 6.10.2010

    Asi máš pravdu, na víkend idem vyskúšať s klasickým práškom do pečiva. Dám vedieť, či to vylepšilo chuť!!! Ďakujem Ti! :-)

  • napísal:
    používateľ:
    peter4
    pridané:
    10:34 10.10.2010

    ahoj Majuska27 ,cital som tvoj o tvojom tortovom korpuse, dam ti recept ba babovku. Babovkove cesto 5 - zltkov 25dkg.-prs. cukru 25dkg.- bezlepkovej muky: PROMIX UNI 1 - vanilku cukor 1-PDP, od DR.etkra 1- dcl. oleja 1-dcl vlaznej vody sneh z 5-tich bielkov vmiesat nakoniec pecieme vo vymastenej a mukou vysypanej forme na 200°c asi 30min. ak chces poslem este nieco moj email petrik.peter4@gmail.com ahoj peter. alias peter4.

  • napísal:
    používateľ:
    Zuzana215
    pridané:
    09:56 6.7.2015

    Citala som, ze prasky do peciva- ak nie su vylozene pre celiatkov, obsahuju klasicku, psenicnu muku, preto pozor. Ja peciem bezlepkve piskoty podla rcp na mojom blogu Povvi.com tak, ze muku nahradzam mletymi orechami a pridavam len 20 gramov bezlepkovej muky. Vyhodou takychto druhov piskot je, ze sa daju veselo mrazit a rozmrait aj po mesiaci bez akehokolvek poskodenia kolaca. Tieto specialne tortve piskoty sa u mna volaju Joconda a je to francuzsky vynalez. Ale skvely, chutny, rychly a takmer bez muky. Kto nema problem s orechami, nech skusi.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ