DISKUSNÉ FÓRUM

Tipy a triky v kuchyni

Prívarok

Ahojte!
Neviete mi niekto poradiť, čím zahusťovať prívarky/omáčky pre celiatičku?
Zahustila som prívarok SOLAMYLOM, bolo to v pohode, ale na druhý deň
to ostalo riedke ako polievka. Ďakujem vopred za rady.
Ahojte Iveta

PREČÍTANÉ:
2879x
REAKCIÍ:
7
VYTVORIL:
ivina453
VYTVORENÉ:
2009-10-27 20:23:09
  • napísal:
    používateľ:
    bebka
    pridané:
    07:02 28.10.2009

    Ahoj, ja zahusťujem múkou Promix PK, ale myslím, že sa dá zahusťovať aj každou inou bzl múkou. Treba vyskúšať, čo Ti najviac vyhovuje. B.

  • napísal:
    používateľ:
    andrea29
    pridané:
    13:44 28.10.2009

    Ahoj ! Odkedy je Farina od Scharu na recept, zahustujem iba s nou a je vyborna. Tiez sa mi stávalo, že na druhý den to ostalo riedke, ale s Farinou sa mi to ešte nestalo. Ada

  • napísal:
    používateľ:
    luciasm
    pridané:
    14:31 28.10.2009

    Ja som sa s tým trápila tiež, aj som sa snažila prísť na to prečo solamyl zredne, keď v čínskych reštikách zahusťujú škrobom a stále to majú hezky husté. No neprišla som na to a jedna milá pani mi poradila zahusťovať ryžovou múkou. Princíp som síce nevypátrala (prečo ten škrob zredne) no ryžová múka (prípadne kukuričná) funguje. Skúsim aj tu Farinu, predpokladám, že má menej škrobu (asi viac kukuričnej múky) a preto je vhodná na omáčky, rezance atď.

  • napísal:
    používateľ:
    suzann
    pridané:
    16:08 28.10.2009

    Záprašky do prívarkov a polievok robím iba z kukuričnej alebo pohánkovej múky. Majú výbornú chuť a jedlá nezrednú. Na zátrepku zase kombinujem solamyl s promix forte alebo s múkou Mix B od Shaeru v pomere 1:1. So samotným solamylom nemám ani ja dobré skúsenosti.

  • napísal:
    používateľ:
    ivina453
    pridané:
    20:07 28.10.2009

    Ahojte! Ďakujem všetkým za odpovede. Najprv asi vyskúšam PROMIX-CH a potom FARINU. Ak by Vás to zaujímalo podarilo sa mi upiecť výbornú bábovku, ktorá chutila všetkým nie len Lucke. Tu je recept: 30dkg ryžovej múky, 23dkg cukru, 5-6 vajec, 1 kypriaci prášok, 1 van. cukor, 2dcl oleja, 2dcl mlieka. postup je taký istý ako pri klasickej bábovke. Vyskúšajte! Dúfam že Vám bude chutiť! Prajem všetkým pekný večer! Ahojte Iveta

  • napísal:
    používateľ:
    1simon
    pridané:
    17:25 12.12.2009

    ked polievku zahustujete mukou farina tiez sa musi nechat chvilu povarit

  • napísal:
    používateľ:
    maja13
    pridané:
    13:22 22.1.2010

    Dobrý den ja som mala ten istý problém,teraz prívarky zahustujem kukuričným škrobom,alebo PKmúkou.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ