DISKUSNÉ FÓRUM
Tipy a triky v kuchyni
Prívarok
Ahojte!
Neviete mi niekto poradiť, čím zahusťovať prívarky/omáčky pre celiatičku?
Zahustila som prívarok SOLAMYLOM, bolo to v pohode, ale na druhý deň
to ostalo riedke ako polievka. Ďakujem vopred za rady.
Ahojte Iveta
- PREČÍTANÉ:
- 3073x
- REAKCIÍ:
- 7
- VYTVORIL:
- ivina453
- VYTVORENÉ:
- 2009-10-27 20:23:09
-
-
napísal:
- používateľ:
- bebka
- pridané:
- 07:02 28.10.2009
Ahoj, ja zahusťujem múkou Promix PK, ale myslím, že sa dá zahusťovať aj každou inou bzl múkou. Treba vyskúšať, čo Ti najviac vyhovuje. B.
-
-
napísal:
- používateľ:
- andrea29
- pridané:
- 13:44 28.10.2009
Ahoj ! Odkedy je Farina od Scharu na recept, zahustujem iba s nou a je vyborna. Tiez sa mi stávalo, že na druhý den to ostalo riedke, ale s Farinou sa mi to ešte nestalo. Ada
-
-
napísal:
- používateľ:
- luciasm
- pridané:
- 14:31 28.10.2009
Ja som sa s tým trápila tiež, aj som sa snažila prísť na to prečo solamyl zredne, keď v čínskych reštikách zahusťujú škrobom a stále to majú hezky husté. No neprišla som na to a jedna milá pani mi poradila zahusťovať ryžovou múkou. Princíp som síce nevypátrala (prečo ten škrob zredne) no ryžová múka (prípadne kukuričná) funguje. Skúsim aj tu Farinu, predpokladám, že má menej škrobu (asi viac kukuričnej múky) a preto je vhodná na omáčky, rezance atď.
-
-
napísal:
- používateľ:
- suzann
- pridané:
- 16:08 28.10.2009
Záprašky do prívarkov a polievok robím iba z kukuričnej alebo pohánkovej múky. Majú výbornú chuť a jedlá nezrednú. Na zátrepku zase kombinujem solamyl s promix forte alebo s múkou Mix B od Shaeru v pomere 1:1. So samotným solamylom nemám ani ja dobré skúsenosti.
-
-
napísal:
- používateľ:
- ivina453
- pridané:
- 20:07 28.10.2009
Ahojte! Ďakujem všetkým za odpovede. Najprv asi vyskúšam PROMIX-CH a potom FARINU. Ak by Vás to zaujímalo podarilo sa mi upiecť výbornú bábovku, ktorá chutila všetkým nie len Lucke. Tu je recept: 30dkg ryžovej múky, 23dkg cukru, 5-6 vajec, 1 kypriaci prášok, 1 van. cukor, 2dcl oleja, 2dcl mlieka. postup je taký istý ako pri klasickej bábovke. Vyskúšajte! Dúfam že Vám bude chutiť! Prajem všetkým pekný večer! Ahojte Iveta
-
-
napísal:
- používateľ:
- 1simon
- pridané:
- 17:25 12.12.2009
ked polievku zahustujete mukou farina tiez sa musi nechat chvilu povarit
-
-
napísal:
- používateľ:
- maja13
- pridané:
- 13:22 22.1.2010
Dobrý den ja som mala ten istý problém,teraz prívarky zahustujem kukuričným škrobom,alebo PKmúkou.