DISKUSNÉ FÓRUM

Tipy a triky v kuchyni

pečenie

chcela by som niekoho porprosit o dobry recept na chlieb robim si podla receptu na muke promix je dobry chutovo ale strasne sa rosípa prosim vas niekoho o dobrý recept vopred dakujem šušu

PREČÍTANÉ:
1600x
REAKCIÍ:
3
VYTVORIL:
šušu
VYTVORENÉ:
2006-10-24 08:27:18
  • napísal:
    používateľ:
    marta-ina
    pridané:
    10:40 24.10.2006

    ja pečiem z PROMIX - T a UNI. Základ robím podľa receptov na obale, ale ešte pridám lyžičku guarovej gumy, 2 lyžice zemiakovej múky, ľanové a slnečnicové semiačka podľa chuti. Chleba sa potom tak nemrví a je chutnejší

  • napísal:
    používateľ:
    Maja
    pridané:
    13:35 24.10.2006

    Šušu, daj si vyhľadať chlieb. Je tu toľko skvelých receptov, do pekárničiek, aj na plech, aj žemličky!Všetko sú to odskúšané recepty, určite si nájdeš ten najlepší pre seba!

  • napísal:
    používateľ:
    suzann
    pridané:
    07:59 25.10.2006

    Skus pozriet aj stranku www.bezlepkovadieta.cz. Su tam fantasticke recepty. Ja osobne chlieb nepeciem iba z jedneho druhu muky, ale robim si mixy. Miesam napr. Promix Forte s Promix CH a s inym typom muk, pripadne zemiakovym alebo kukuricnym skrobom, pricom najvecsi podiel tvori Promix Forte. Teraz si peciem chlieb podla tohto receptu: 400 g múky (mix Forte, CH, T, zemiakovy skrob cca 2 PL...), 340 ml vody (prip. mlieka alebo pol na pol), 3 PL oleja, 2 PL octu, 1 CL soli, 2 CL krystal cukru (ja davam 1 CL do muky a 1 CL do kuska mlieka na kvasok), drozdie (pouzivam 1/2 kocky obyc. drozdia), chlebove korenie alebo iba rasca, semiacka podla chuti (tekvica, slnecnica, lan, sezam...), mozes pridat aj za hrst burizonov. Dobru chut chlebu doda aj pridanie nastruhaneho udeneho syru cca 10 dgk a vlacnejsi bude po pridani zemiaka (1 vecsi alebo 2 mensie) uvareneho v supe den pred pecenim. Bzlp. chleby sa vo vecsine pripadov drobia, ale tento sa mi ani po 3 dnoch nerozpadava. S pozdravom Suzann

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ