DISKUSNÉ FÓRUM

Tipy a triky v kuchyni

Pecenie chlebika - piecka Moulinex

Dobry den, srdecne Vas pozdravujem, ako som si vsimla, uz sa tu vyskytuju otazky tykajuce sa pecenia chleba, kedze som piekla 3x, viem zaciatky su narocne, kym najdem ten spravny postup a muku. Idem podla navodu, nepridavat viac vody splasne sa, viac drozdia prekysne.
Doma mame Moulinex, postupujeme pri peceni tak, ze uz sme mali muku Schar aj Promix T, 700 g muky, 400 ml vody, 22g Vivo drozdie, 1cl soli a 2cl cukru,2 pl oleja - pecieme to na programe 2, cas 3:39, chlieb je zospodu a na stranach hnedy navrchu svetly a vzdy je strasne tuhy. Da sa jest, ale nie je taky nakysnuty a lahodny! Je problem v muke, ci v drozdi, je lepsie cerstve, ci susene, ci v nedostatku vody?????

Dakujem vam za Vase rady a pripomienky.
Prajem skvele pecenie.
Nika

PREČÍTANÉ:
2112x
REAKCIÍ:
7
VYTVORIL:
celioska
VYTVORENÉ:
2010-03-19 16:50:28
  • napísal:
    používateľ:
    GABAZ
    pridané:
    20:41 19.3.2010

    No neviem, odkial mas taky cudny recept, vacsinou je pomer muky a vody 1: 1. Ja pouzivam takyto recept : 450 ml vlaznej vody, 1 mala odmerka soli, 3 lyzice oleja, 450 g muky Mix B, 1/2 balicka suseneho drozdia Dr. Oetker, 1 lyzicka krystaloveho cukru. Do nadoby na pecenie das vodu, olej, sol, muku, navrch das drozdie a prisypes cukrom. Na piecke Moulinex XXL pouzivam program c.6 bezlepkovy, velkost 1000 g, stredna korka. Na zaciatku treba stierkou zotriet muku z okrajov nadoby. Po zazneni signalu sa moze prisypat troechu semien / slnecnica, lanove semeno, ale ja davam len trosku. Po ukonceni miesenia zvyknem vybrat haky, ale nie je to nutne. Po dopeceni chlebik potriem olejom a necham v piecke este asi 10 minut. Potom vyberiem nadobu, necham chvilu postat a potom chlebik vyklopim na mriezku a zabaleny v utierke necham vychladnut do rana - zvycajne peciem chlebik vecer, Rano ho nakrajam vrubkovanym nozom a ulozim do plastovej nadoby do mraznicky. Nie je to nutne, 2-3 dni vydrzi,

  • napísal:
    používateľ:
    celioska
    pridané:
    13:32 20.3.2010

    Dakujem velmi pekne za recept a za radu, ja chcem len dodat, ze my mame Moulinex Model: Serie B01, Home Bread Baquette, 220-240V, 1650W- spolu 14 programov na pecenie. Verim, ze sa to podari, tesim sa na pecenie.

  • napísal:
    používateľ:
    GABAZ
    pridané:
    15:06 20.3.2010

    Tieto piecky su dost podobne, tiez mam 14 programov. Rozdiel je hlavne v moznosti piect bagety, tiez som ju chcela kupit, ale vtedy bol akutny nedostatok piecok a surne som potrebovala pre syna. piect chlebik. V rure sa mi vobec nedaril. Pokial sa dobre pamatam, ma tvoja piecka este jednu vyhrevnu spiralu. Moja ma len na spodku. Dufam, ze sa ti chlebik podari. My pouzivame v podstate len tuto muku, kedze syn ma alergiu aj na ine potraviny, takze nam vacsina ostatnych muk nevyhovuje. Skusala som sice experimentovat aj s miesanim inych muk, ale nebola som uspesna, chlebik bol usaty. Tak ostavam pri klasike. Obcas pouzijem aj klasicke drozdie, treba ho dat menej ako polovicu, inak chlebik velmi vyrastie a je potom aj drobivy a zle sa kraja. Zo suseneho je taky hutnejsi.

  • napísal:
    používateľ:
    Michalides
    pridané:
    18:57 20.3.2010

    Problem nemusi byt v surovinach. Pocul som ze pekarne ktore nemaju program na pecenie bezlekoveho chleba, ze z nich sa ti nikdy nepodari dobre upiect chieb, ze nenakysne a pod.. No neviem co na tom pravdy :D Ja pouzivam Moulinex Model: Série B01 1650W, ktora ma program pre pecenie bezlepkoveho chleba, ma 14 programov + bagety. Skusal som muky, Mantler, Mix C, Mix B,..., no najlepsi sa mi podaril z muky Promix FORTE ( vyrobca NOVALIM ). Suroviny: 400g PROMIX FORTE, 3dl vlaznej vody, 1/2 kocky drozdia ( 20g ), 1 luzicka cukru, soli, octu, 5 lyzice oleja. Program nastavim na pecenie " bez lepku ", stredne opecenu korku a cas 3:20 Chlieb je upeceny zo vsetkych stran, zltohneda korka, a chutovo vyborny.

    • napísal:
      používateľ:
      tinuska76
      pridané:
      13:54 24.5.2013

      ten recept ale davas v akom poradi suroviny do piecky? Davaš droždie čerstve nakoniec? Lebo rada tu už bola ked čertve droždie tak na začiatok ale sol potom nakoniec alebo v tom recepte možem použiť sušene droždie pol balika?

    • napísal:
      používateľ:
      tinuska76
      pridané:
      22:28 25.5.2013

      no dnes som pouzila recept od Vás chlieb krásne vykysol ale ked sa spustil program pečenie tak som prišla nan kuk ako sa pekne pečie a on splasol neviem každy recept a rozne muky ktore som skusila vzdy vykyslo a potom splaslo uz neviem co mam robit

  • napísal:
    používateľ:
    celioska
    pridané:
    15:52 21.3.2010

    Dakujem vam vsetkym za rady a vase skusenosti, prajem prijemnu jarnu nedelu a verim, ze sa chlebik podari. Budem informovat a svoje rady aj ja rada dalej posuniem. S pozdravom Nika

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ