DISKUSNÉ FÓRUM

Tipy a triky v kuchyni

Pečenie chleba pre neceliatikov

Ahojte,
mám doma pekáreň na chlieb Panassonic, pečiem chlieb pre syna - celiatika, ja ho jem tiež, lebo budem asi tiež celiatička, len ešte nemám všetky výsledky. Ale rada by som upiekla v piecke aj neceliatický chlieb pre manžela. Zatiaľ kupujeme len tie zmesy na chlieb, takže to len vysypem do pekárne, pridám vodu a droždie a hotovo. V návode píšu, že sa má použiť hrubá múka. Na internere som sa ale dočítala, že všetci používajú hladkú múku T950, T1000, T1050. Neviete mi niekto poradiť, ako to teda je, alebo, kde by som takéto múky zohnala?

Ďakujem veľmi pekne,

Natália.

PREČÍTANÉ:
1295x
REAKCIÍ:
2
VYTVORIL:
natalia2006
VYTVORENÉ:
2009-02-17 15:58:09
  • napísal:
    používateľ:
    zlata2006
    pridané:
    17:07 17.2.2009

    Ahoj Nataly, ja používam tieto múky - T650, ražnú celozrnnú, špaldovú celozrnnú, pšeničnú celozrnnú. Kupujem ich väčšinou v Kauflande. Ak by si chcela recpet, môžem ti ho poslať. Zlaťa

  • napísal:
    používateľ:
    natalia2006
    pridané:
    15:12 18.2.2009

    Ahoj Zlatka, budem velmi rada, ked mi posles nejaky recept. Ked som bola v Tescu, mali tam len hladku muku 00, a ta zevraj nie je na pecenie dobra. Moja mama kedysi piekla tiez domaci chlieb, ale povedla mi, ze z hladkej muky, ze preco mame na recepte k pekarni hrubu?! Inak moj sukromny mail je: kovacovan@gmail.com. Keby si mi chcela poslat recept na sukromny mail, nech tu nezaberame miesto s neceliatickymi chlebmi. Tak sa zatial maj, Natalia.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ