DISKUSNÉ FÓRUM

Tipy a triky v kuchyni

opita babovka

vcera sa mi podarila fantasticka babovka. original je pre lepkacov, ja som iba nahradila muku a bola fakt ako basen. tu je recept4zltka+200g kr.cukru+200g masla[Hera a pod] - vymiesat + kora z 1/2 citrona + 125 ml vajecneho konaku 4 bielky vyslahat zmiesat v miske 250g Promix Uni + 1/2 balika kypr.prasku Dr.Oetker + 80g sekanej cokolady a 20g hrozienok opatrne zmiesat vsetko spolu - dat piect do babovkovej formy [vymaslovanej a vysypanej] pecie sa to dost dlho, asi 1hod az hod a pol. podla typu rury na 175 stupnov [treba sledovat] poloteple vyklopit a poliat polevou: 1 bielok + praskovy cukor - vymiesat na polotekutu pastu + 1 cajova lyzicka citr.stavy a 1 cajova lyzicka vajecneho konaku dufam, ze si pochutite tak, ako my

PREČÍTANÉ:
1705x
REAKCIÍ:
7
VYTVORIL:
azalka
VYTVORENÉ:
2012-09-19 18:59:00
  • napísal:
    používateľ:
    lubica26
    pridané:
    17:46 8.1.2009

    Ahoj,mas aj ine recepty?Ak ano,tak mi prosim Ta este nejake posli.Dakujem LUBICA26

  • napísal:
    používateľ:
    maminka
    pridané:
    08:25 19.1.2009

    ahoj, dík za recept, včera som robila túto bábovku, môžem povedať že je výborná, super sa podarila, už z nej máme len štvrtinu. Zatial najlepšia bábovka, akú som kedy robila. Vyskúšajte aj vy, fakt odporúčam. Mňam, mňam.

  • napísal:
    používateľ:
    gasi
    pridané:
    10:59 22.1.2009

    Zdravím, podľa toho ako čítam, môže byť tá bábovka naozaj chutná, len sa chcem opýtať na vaječný koňak. Je blp? Ja kúpny nepoužívam, lebo je vyrábaný z liehu a ten je pre blp nie istý (môže byť zo pšenice). Taktiež som prestala používať pri pečení rum. Pozdravujem gasi

  • napísal:
    používateľ:
    maminka
    pridané:
    21:15 22.1.2009

    Čítala som, že lieh a každý alkohol, ktorý prešiel destiláciou, nie je tam lepok. Myslím že to písala niekde Rosie. Dúfam teda , že je to tak. Lebo v tom vaječnom koňaku je lieh. Ostatné tam bolo ok. A bábovka bola fakt dobrá.

  • napísal:
    používateľ:
    simutka
    pridané:
    14:49 30.1.2009

    ahoj, ved ale vajecny liker bezlepkaci nemozu ci ano???? to by si ma potesila ak ano...

  • napísal:
    používateľ:
    azalka
    pridané:
    16:01 4.2.2009

    komentar k tomu vaj.liehu-treba pozerat [ako obyc]na zlozenie.pokial viem, alkohol vyrabany destilaciou [zvycajne ide o minimalne dvojnasobnu destilaciu - chemici vedia, o com hovorim] neobsahuje lepok, ci uz je to vyrabane z psenice, alebo kukurice alebo dacoho ineho.... [specialne som sa na to pytala Dr]...takze v podstate vsetok tvrdy alkohol je OK [samozrejme s mierou], pri neznamych druhoch sa odporuca opatrne.

  • napísal:
    používateľ:
    azalka
    pridané:
    16:04 4.2.2009

    vcera som mala ohromnu chut na sisky, no take klasicke si uz asi nikdy nedam, hm, skoda. tak som vymyslala, vymyslala az sa zrodili tvarohove pampusiky - na posedenie som ich zjedla - no, vela. tu je recept 5 lyzic Promix UNI 1/2 lyzicky sody bic. 1 zltok 1/2 kelimka kyslej smotany a asi 1/3 tvarohu vsetko zmiesat na taku pomerne hustejsiu hmotu, chvilocku nechat stat a lyzicou davat na rozpaleny olej male kopky. oprazit z oboch stran a osusit na servitke [kvoli nadbytocnemu oleju] prask. cukor na posypanie a marh. lekvar na dochutenie.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ