DISKUSNÉ FÓRUM

Tipy a triky v kuchyni

Muky na chlieb

Teda, musim sa pochvalit, lebo som uplne nadsena! Piekla som chlieb z kadecoho - Promixy aj ceske zmesy, stale bola korka taka, ze by som rozbila chodnik. Tak som sa rozhodla skusit Mix B. Nechcem robit reklamu, ale ludkovia, to bol zazitok z pecenia. Prvy chlieb nakysol tak, ze sa mi hore pripiekol o ruru!, druhy som robila aj so zemiakmi, dala som dake biedne drozdie, ale chlebik je aj tak super. Ak sa Vam nedari, tak ako predtym mne, tak skuste. Len mi nevykupte vsetku muku!! ;)

PREČÍTANÉ:
2491x
REAKCIÍ:
12
VYTVORIL:
Rosie
VYTVORENÉ:
2008-09-30 21:52:01
  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    22:16 7.10.2008

    Aj rozky su z nej fajne... skuste ;)

  • napísal:
    používateľ:
    suzann
    pridané:
    15:52 8.10.2008

    Vsetko je z nej dobre :D :cool:

  • napísal:
    používateľ:
    natalia2006
    pridané:
    17:39 27.1.2009

    Ahojte, tak musim sa pochvalit aj ja, lebo sa mi z tejto muky podaril uplne perfektny chlebik, a to som zaciatocnik. Na Vianoce sme dostali pekarnicku na chlieb, tak som to v nej vyskusala. Zatial som robila len z tych vselijakych zmesi, ktore sa daju kupit. Len som isla pri Schar-e podla navodu, a bolo to na 500g muky, takze mi to trosku prekyslo. Nabuduce urobim z polovicnej davky a bude to dobre. Ale aj tak, to sa neda porovnat s tym, co sa predava. Ta muka je naozaj uzasna. Rosie, Ty mi, prosim, vies povedat preco nie su dobre Promix-y? A ak ano , ake vyrobky su podobne, comu sa mam vyhybat? Dakujem velmi pekne, prajem Vam vsetkym vela uspesneho pecenia, Natalia.

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    17:54 27.1.2009

    Ja nemam nic proti promixom, aspon co sa tyka zlozenia, aj ked ja by som im vytkla, ze do zmesi davaju mlieko, pretoze my ich potom nemozeme pouzivat, az na uni. Ale ked som z nich piekla chlieb, vzdy som mala hrubu a tvrdu korku, rozbila by som s nim chodnik a z mixu B sa mi podaril chlieb na prvy raz, vykysnuty, makucky, mojej malej chuti... tak preto. Inac aj mne to dost narastlo, peciem v rure vo forme, tak teraz robim zo 400g, to je tak akurat ;)

  • napísal:
    používateľ:
    maka
    pridané:
    20:46 27.1.2009

    Rosie hoď sem recept na ten chlebík z MixB. Aj tie rožky daj recept aj postup. ďakujem. Mám ny mysli na ten chlebík zo 400g, lebo na sáčiku je z 500 a to sa mi zdá tiež veľa.

  • napísal:
    používateľ:
    zlata2006
    pridané:
    22:06 27.1.2009

    Musím sa pripojiť, MixB je jedna úžasná múka. Tiež som začiatočník, ale chlebíks a mi z nej vždy podaril a synovi veľmi chutí. ja pečiem podľa tohto receptu: - 560 - 600 g Mix B - 15 g čerstvých kvasníc - 1 PL oleja - 1 PL vínneho octu - 2 ČL soli - 1 PL cukru - 5 dcl vody - semienka (slnečnicové ,ľanové) - 1 varený zemiak Program Rýchly ( 2 hod. ) Občas cca 100 g múky MixB nahradím múkou PromixT [Editoval 27/1/2009 pridal zlata2006]

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    17:47 28.1.2009

    maka, ja len uberiem muku aj vodu v rovnakom pomere, takze dam len 400ml vody. Inac idem podla receptu. Len pridam trosku mletej rasce a trosku psyllia- to kupis v lekarni, kvoli tomu, ze bezlepkove muky maju malo vlakniny. No a este za cajovu lyzicku citronovej stavy. A rozky tiez robim podla receptu na obale. Ja nie som bohvieaka kucharka, prave preto sa mi Mix B paci. Hned si pripadam vacsia frajerka :D

  • napísal:
    používateľ:
    lea10
    pridané:
    21:51 10.6.2009

    ahoj rosi dakujem za radu ale najprv musím mynúř tie promixi.Ešte sa chcem opýtat ci ten mixB je tiež na recept a kolko mám nárok na mesiac.máš nejaky tip aj na cestoviny alebo tie sú len jeden druh na predpis, a ešte som si všimla že vy máte aj na mlieko,ja som ako dieta mala tiež aj na mliekoale potom mi povedali že som v poriadkua teraz ako 31 ročnej sa mi to vrátilo,len ma prekvapuje že všetci potrebuju pribrat u mna to je ale naopak.Na mlieko mi testy nerobiliale čítala som že na začiatok by som mala vynechat aj to ale lekár mi to nekázal tak teray neviem.

  • napísal:
    používateľ:
    bebka
    pridané:
    15:02 11.6.2009

    Ahoj lea, Mix B je na recept, dopláca sa asi 80 Sk;, ale oplatí sa to . Je fakt super. Na domáce rezance a halušky používam Mantler- tiež na recept- tam sa dopláca pár centov. To množstvo a produkty si môžeš pozrieť na mzsr.sk, dietetické potraviny,časť A -tam je zoznam a niekde sa uvádza i množstvo, preklikaj si to.

  • napísal:
    používateľ:
    luciasm
    pridané:
    12:25 15.6.2009

    Tiež som robila chlieb z Mix B v piecke Panasonic a veľmi sa nafúkol (a to len z 350 g múky), pekne vyzeral len sa podľa mňa nedal jesť. Buď niečo robím zle, alebo ja neviem, no veľmi sa trúsil a nedal sa krájať. Vlastne som mala pocit, že jem piškótové cesto na slano. S pridaním zemiaka to tiež nebolo ono, stále sa drobil až vždy musel skončiť na struhanku. Máte aj vy takéto skúsenosti, alebo som veľmi fajnová. Momentálne robím z toho žemle, ktoré ochutím karobom. Zatiaľ som nič lepšie nevymyslela. Budem rada za Vaše rady. ďakujem

  • napísal:
    používateľ:
    bebka
    pridané:
    20:01 15.6.2009

    Ahoj, tak neviem, hore je recept, podľa toho by sa Ti ten chlebík mal podariť. Možno dávaš veľa droždia alebo je redšie cesto. Skús pridať zo dve lyžice múky Mantler alebo Promix Ch k Mix B. Mne sa veľmi osvedčil pomletý ľan zaliaty vrelou vodou -asi 1 lyžička, trošku to treba nechať postáť. Zdá sa mi, že chlebík má potom takmer totožné zloženie a podobu s pšeničným.

  • napísal:
    používateľ:
    dietnastrava.sk
    pridané:
    21:41 26.6.2009

    Ja taktiež používam MIX.B . Je naozaj fantastická, chlebík je jemnučký. Hned ako trošku ochladne nakrájam na plátky, jednotlivé preložím papierom na pečenie /vtedy sa nezlepia/a dám do mrazáku. A môžeme ju aj keď dcérka je alergická na bielkovinu kravského mlieka. Z jedného kilového balíka pečiem dva chleby a pečiem ich v domácej pekárni.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ