DISKUSNÉ FÓRUM

Tipy a triky v kuchyni

Mazanec od Labety

Ahojte, chcela som sa Vás spýtať či ste niekto robili alebo robievate mazanec od labety. Lebo ja som ho skúšala už trikrát v piecke Panasonic a nikdy sa mi nevydaril. Robím ho podľa návodu na krabici. ale pri miešaní sa mi z cesta spraví guľa ktúru musím varechou potlapkať aby to bolo po celej nádobe, neviem aký mám zvoliť program ke´d na krabici je napísané že sa musí piecť 3,5 hod. Na mojej piecke je program rey a ten sa robí 3,5 hodiny, ale vôbec neviem čo to znamená, len som to tak nastavila podľa času pečenia. Ale musela som to vždy vytiahnuť lebo kraje mi horeli a v strede bol nedopečený. Môžete mi poradiť, Za všetky rady ďakujem. Maka :mad:

PREČÍTANÉ:
1705x
REAKCIÍ:
13
VYTVORIL:
maka
VYTVORENÉ:
2009-01-27 21:35:17
  • napísal:
    používateľ:
    bebka
    pridané:
    07:32 28.1.2009

    Ahoj, ja som už tiež skúšala, ale potom som narazila na české stránky a asi každý má tú istú skúsenosť. Výsledok je nulový, takže sa o to už nebudem pokúšať. To by som naozaj bola zvedavá na skúsenosti toho, komu sa niečo z Labety vydarilo. Beáta.

  • napísal:
    používateľ:
    BEZLEPKOSHOP
    pridané:
    08:21 28.1.2009

    AHOJTE! Tak aj ja som robievala mazanec od Labety, ( musela som nejako presvedčiť syna, že všetky výrobky aj ked sú bezlepkové sú dobré). Piekla som ho na programe Sprint - piecka ETA Harmony, je to program rýchleho pečenia na 2 hodiny. Musím priznať, že sa nám vydaril, bol aj dobrý, ale to bolo pred rokom, potom som ho šla znova piecť, a hrôza, mne sa síce znovu podaril, ale jesť sa nedal!!!!!!!! Dôvod: niečo, zrejme neaký lecitín, alebo niečo podobné, tam bolo v neprimeranom množstve, už pri pečení bolo cítiť, divnú vôňu, takú trpkú, no nedá sa to opísať, ked sme mazanec prekrojili, tak tá divná vôňa prenikala viac, bolo to horké a nechutné. Stalo sa mi to potom ešte 1x, tiež bol hnusný. Od tejto doby to NEKUPUJEM, škoda peňazí a času. Mám náhradný tip : (možno aj reklama)? Môj syn si nevie vynachváliť vianočku s Vied.pekární. Nemá chybu. Ja som sa pokúšala niekoľkokrát urobiť vianočku doma, ale táto sa jej nevyrovná.Vyskúšajte. Ponúkame ju aj v internetovom bezlepkoshop.sk ! Mária

  • napísal:
    používateľ:
    suzann
    pridané:
    09:55 28.1.2009

    Ja od Labety už nekupujem nič, pretože nič sa nepodarilo ani po viacnásobných pokusoch. A keď to už aj nejak "vyzeralo" tak to chutilo divne a väčšinou TO skončilo v koši. Či to bol chlieb, mazanec, knedlík...bez rozdielu.

  • napísal:
    používateľ:
    erikakoll
    pridané:
    16:42 28.1.2009

    Ahojte,ja si napr.pravidelne od labety dávam predpisovať striedavo tmavý a svetlý chlieb.Skúšala som aj ten mazanec,ale ten mi nechutil,navyše bol celý mokrý.Ale chlebíky nepečiem v piecke,tu som zrusila hned na zaciatku práve pre tie problémy ,ktoré spomínate .A môžem povedať,že ručne normálne v rúre sa mi upečie dobrý chlebík,a najviac mi chutí teplučký. ;) Erika

  • napísal:
    používateľ:
    BEZLEPKOSHOP
    pridané:
    17:27 28.1.2009

    Milá Erika, môže byť! Ten chlieb sa aj mne pár krát podaril, musím povedať, že si / šťastný človek /, alebo si taká šikulka. Tak Ti prajem nech sa Ti ten chlebík po každé vydarí. Ja si myslím, že tie chyby, ktoré sú pri tom nepodarenom pečení, aj tak spôsobuje jedna vec: Môj názor je, že sú tam nepresne navážené ingrediencie!! A potom sa nemusí podariť, lebo, ked je tam viac múky ako má byť, tak je s toho hruda, alebo , čo je horšie, ked sa im usype droždie, alebo iná prísada, tak je nechutne nakyslý alebo aj horký. Bohužiaľ, ale naozaj čítam, že len s touto firmou sú takéto problémy. Mária

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    17:50 28.1.2009

    Viedenske pekarne, to je z psenicnej "odlepkovanej" muky, nie? Ja by som mala obavy, aj ked nie som paranoik, ale psenica?

  • napísal:
    používateľ:
    BEZLEPKOSHOP
    pridané:
    18:05 28.1.2009

    Milá Rosie! Mám veľa zákazníkov, ktorým ako Ty píšeš ,,odlepkovaná pšenica,, nič nerobí, treba si pozrieť stránky, kde rôzne spoločnosti, alebo združenia, dokonca aj ministerstvo Českej republiky dáva testovať výrobky, a možno sa Ti to len zdá, ked je tam napísané pšeničné...., Aj Viedenské pekárne Modra tam testovali, a prešli! Dokonca mali menšie stopi lepku, ako výrobky, ktoré sú na trhu a v zložení uvádzajú napr. bezlepková zmes - a aj tá je napr. s pšenič.múky zbavenej lepku. Nebudem tvrdiť, že nemôže niekto na tieto stopy reagovať, ale je to asi individuálne. Mária

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    20:33 28.1.2009

    Neurazaj sa prosim, ale citam dost nazorov lekarov, aj studie ktore robili, su staty v ktorych sa celiatikom neodporuca jest odlepkovanu psenicnu muku. Napriklad USA, alebo Taliansko. Raz som pocuvala rozhovor, v ktorom objasnovali nasi vyrobcovia pouzivanie odlepkovanej psenicnej muky tym, ze keby pouzivali iba prirodzene bezlepkove muky, vyslo by to podstatne drahsie. To u mna nie je argument.

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    20:47 28.1.2009

    The treatment for celiac disease is a lifelong gluten-free diet. Patients are advised to avoid all gluten (wheat, rye, and barley), but there is lack of unanimity about what this entails (92). Wheat is ubiquitous in the western diet. Washed wheat starch, which contains trace amounts of gluten, is allowable in the diet in some European countries, but not the United States. There is a minimal amount of gluten that appears to be tolerated without an inflammatory reaction (93), but there is probably a variability in sensitivity to small amounts, because 1 mg daily, in the form of a fraction of a communion wafer, prevented mucosal recovery over a twoyear period in one patient

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    20:58 28.1.2009

    Teraz priblizny preklad: Pacientom sa odporuca uplne vyhybat lepku.... Cisteny psenicny skrob, ktory obsahuje stopy lepku je povoleny v diete v niektorych europskych krajinach, ale nie v USA. Je tam male mnozstvo lepku, ktory sa javi, ze je tolerovany bez zapalovej reakcie, ale je mozne, ze existuje rozna citlivost na male mnozstva, pretoze 1 miligram denne znemoznil jednemu pacientovi zhojenie rias pocas obdobia dvoch rokov. ...uryvok clanku je z celiac disease center at Columbia University

  • napísal:
    používateľ:
    BEZLEPKOSHOP
    pridané:
    21:01 28.1.2009

    Milá Rosie, ja sa neurážam, len komentujem fakty, ktoré sú okolo Nás. Na stránkach Ministerstva Českej rep. je naozaj uvedené, že tieto výrobky splňajú kritéria, i ked ja tiež osobne skôr preferujem nap. Schär, lebo môj syn nemôže soju, a skoro vo všetkých výrobkoch okrem Schär a 3Pauly, je všade soja, no nájdeme aj výnimky. Myslím, že je aj tak v tom taký čudný chaos, jedny to odcudzujú a druhý chvália, len nerozumiem , prečo potom tie rozbory sú v poriadku. Mrzí ma len to, že si takéto informácie musí človek zháňať a získavať sám, a potom je otázne či takému ministerstvu má aj veriť! No čo už , ja mám názor, že ak to splňa limit tak je to Ok, a aj preto, že ak si pozrieš dobre výrobky Schär a to sú tiež Taliani, tak tam je tiež uvedený limit gluténu napr. Na žemliach Focaccia je obsah gluténu min. (menšie) ako 20mg/kg ! A v zložení nie je uvedený žiaden prvok, ako je pšeničný škrob, alebo bezlepkový pšeničný škrob. Tak ako sa tam dostal? Ja len dúfam, že každý celiatik, bude môcť v pokoji zjesť, to na čom je uvedené : ,, Vhodné pre bezlepkovú diétu! A hlavne výrobca, ktorý dostane certifikát, že môže používať logo s preškrtnutým klasom, bude naozaj aj vhodný pre celiatikov. Nebolo by určite dobre, keby sa niekto kvôli biznisu dostal do problémov. Prajem vám veľa zdravia. Mária

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    21:33 28.1.2009

    Maria, chaos je v tom preto, lebo celiakia sa prejavuje obrovskym spektrom priznakov vcitane ziadnych a preto, lebo kazdy reaguje inac. Su ludia, ktori par mg lepku denne v pohode znesu, ale aj taki, ktori su citlivejsi. Vieme o celiakii viac ako ludia na ministerstve a vacsina lekarov ( cest vynimkam ), pretoze my sa o celiakiu zaujimame aktivne, kym pre nich je to len jedna z mnozstva chorob. Ked schaer uvadza mnozstvo glutenu pod 20 mg, znamena to len tolko, ze podla ich noriem splna vyrobok podmienky na skrtnuty klasok. Schaer nepouziva v ziadnom vyrobku nic, v com sa kedysi nachadzal lepok. U nas norma povoluje ovela vyssie mnozstvo, neviem ale z hlavy ake. Mam dojem ze 200 mg, aj ked sa mi to zda vela. To je ten rozdiel v jednotlivych statoch. U nas vdaka benevolentnejsiemu limitu prejde aj psenicny skrob, v Taliansku by nepresiel.

  • napísal:
    používateľ:
    janza
    pridané:
    20:46 18.3.2009

    [quote]Ahojte, chcela som sa Vás spýtať či ste niekto robili alebo robievate mazanec od labety. Lebo ja som ho skúšala už trikrát v piecke Panasonic a nikdy sa mi nevydaril. Robím ho podľa návodu na krabici. ale pri miešaní sa mi z cesta spraví guľa ktúru musím varechou potlapkať aby to bolo po celej nádobe, neviem aký mám zvoliť program ke´d na krabici je napísané že sa musí piecť 3,5 hod. Na mojej piecke je program rey a ten sa robí 3,5 hodiny, ale vôbec neviem čo to znamená, len som to tak nastavila podľa času pečenia. Ale musela som to vždy vytiahnuť lebo kraje mi horeli a v strede bol nedopečený. Môžete mi poradiť, Za všetky rady ďakujem. Maka :mad: [/quote]

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ