DISKUSNÉ FÓRUM

Tipy a triky v kuchyni

Kukuričná múka

A čo kukuričná múka? Používate ju aj samostatne, do čoho? Ja som robila 2 krát kefírový koláč s kukuričnej múky a ledva sa dal zjesť. Možno bol zlý recept. Počula som, že aj kukuričný chlieb je dobrý. Proste privítam akúkoľvek info o kukuričnej múke. Dík.Ahojte! :P

PREČÍTANÉ:
3720x
REAKCIÍ:
4
VYTVORIL:
Anonym
VYTVORENÉ:
2005-03-08 11:09:38
  • napísal:
    používateľ:
    suzann
    pridané:
    11:49 8.3.2005

    Čisto kukuričnú múku používam na haruľu, pri trojobale, vynikajúca je ovocná bublanina a zápraška do polievok je z nej fantastická. Potom ju miešam s inými typmi, napr. na halušky -miešam ju pol na pol s Promix Uni alebo s chlebovými zmesami atď. U mňa v kuchyni je kukuričná múka najpoužívanejšia. Suzann

  • napísal:
    používateľ:
    topinka
    pridané:
    23:11 8.3.2005

    Ja robím dobrý citrónový koláč z čisto kukuričnej múky. Potom ju miešam tiež s inými a keď ju dám do kysnutého cesta, tak je to jemnejšie a mäkkšie. Ešte ju dávam aj do palaciniek (1diel kukuričnej múky a 2diely Promix-UNI alebo PK).

  • napísal:
    používateľ:
    Anonym
    pridané:
    09:08 9.3.2005

    Cesto na ten citrónový koláč niekde nájdem, alebo mi ho napíšeš? Ďakujem. D. :)

  • napísal:
    používateľ:
    topinka
    pridané:
    09:53 9.3.2005

    Citrónový koláč: 3PL mlieka, 3vajcia, 1 bal. vanilkový cukor, 150g kukuričnej múky, 150g kryštálový cukor, 1bal. kypriaci prášok Dr.Oetker, štipka soli, 1PLcitrónovej kôry, 1-1,5dl oleja. na potretie(sirup)-75g práškový cukor Dar Slnka, 60ml citrónovej šťavy. Postup: Zmiešame vajcia s mliekom a vanilkovým cukrom. V druhej mise zmiešame múku, kryštálový cukor, kypriaci prášok, soľ, citrónovú kôru (môžeme pridať aj 3PL nepomletého maku) a prilejeme olej, polovicu vaječno-cukrovej zmesi a pomaly šľaháme. Postupne pridáme zvyšok a rýchlejšie šľaháme elektr. šľahačom. Cesto vylejeme do vyolejovanej a pomúčenej tortovej formy (môžu byť aj na muffiny) a pečieme asi 35-45min. Koláč necháme 10min. vychladnúť a polejeme ho sirupom, aj boky (v panvici zohrejeme cukor a šťavu a miešame až sa cukor rozpustí) a necháme vychladnúť. Keď je koláč poliaty sirupom, tak dlhšie vydrží.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ