DISKUSNÉ FÓRUM
Tipy a triky v kuchyni
kolace-ako na to?
ahojte,prosim Vas,mozete mi napisat Vase tajne pomocky pri peceni najma jemneho peciva?moj problem je v tom, ze pecivo je sice chutne, no zvacsa je velmi jemne, rozpadava sa, nedrzi spolu... pridavam do cesta i guarovu gumu aj vlakninu,no asi malo
a este - podarilo sa uz niekomu urobit zavin z bezlep.muky [kysnuty alebo ako listkovy]? mozte mi dat recept,resp.link,kde ho najst?
- PREČÍTANÉ:
- 2322x
- REAKCIÍ:
- 7
- VYTVORIL:
- azalka
- VYTVORENÉ:
- 2010-05-30 19:17:46
-
-
napísal:
- používateľ:
- monika18
- pridané:
- 20:59 30.5.2010
Jemné pečivo sa necha vychladnuť, lebo inač sa rozpada. Kysnutý závin som robila z Mantler múky.Tu je recept: 400g mantler muky 80g oleja 80g cukru 1 vajce 1 kocka droždia mlieko podľa potreby štipka soli Postup:Urobime kvasok, zmiešame s ostatnými prisadmi a nechame trocha oddychnuť.Potom cesto vyvľkame na 1,2 cm hrubý pas a potreme plnkou(podľa vyberu - makovou, orechovou, kakaovou,...).Zrolujeme a položime na vymastený plech a dame kysnuť.Po 30min. kysnutia potreme vyšlahanym vajcom a pečieme pri strednej teplote asi 40-50minut. Mne sa vydaril a bol veľmi dobrý. :)
-
-
napísal:
- používateľ:
- 1simon
- pridané:
- 07:14 31.5.2010
ten kysnuty zavin bol mekky nebol tvrdy a co pisala azalka aku vlakninu to pouziva ja robievam kysnute syrove kolace a tiez su dobre
-
-
napísal:
- používateľ:
- bebka
- pridané:
- 17:52 1.6.2010
Ahoj, ja robím kysnutý závin z Mix B a Promix Uni alebo ešte lepší je, ak kombinujem Mix B a bezlepkový mazanec(dostať na recept). Samotný mazanec sa mi nevydaril, ale úspešne tú múku kombinujem na kysnuté buchty či záviny . Cesto robím ako aj lepkové kysnuté, len ho nedávam kysnúť, ale najprv naplním a kysnúť dám potom, s kysnutým bzl by sa totiž nemalo viackrát narábať.Na stránke dama.cz- diskuse- bezlepková diéta mám aj foto. Môžeš pozrieť.
-
-
napísal:
- používateľ:
- 1simon
- pridané:
- 10:23 2.6.2010
prosila by som vas o recept na osuchy neak sa mi nedaria a z akej muky ich robite
-
-
napísal:
- používateľ:
- luley
- pridané:
- 19:27 2.6.2010
Tento recept na posúchy mám od kamarátky a je super. Jedla ich celá rodina / aj lepkáči /. 400g MIX B /UNI alebo PK -tieto som neskúšala/, 1 vajce, asi 2,5dl mlieka / ja som dala sójové /, 1 pl kyslej smotany, 1 čl guarovej gumy, soľ, 1/4 kocky droždia. Spraviť kvások, vypracovať cesto, chvíľu nechať nakysnúť, vyklopiť, vytvoriť valec, rozdeliť na 11 častí, tvarovať posúchy a hneď vyprážať.
-
-
napísal:
- používateľ:
- 1simon
- pridané:
- 07:12 3.6.2010
pocula som ze do kysnutyteho cesta davaju psylium nedavate ho ze vraj to cesto nie je take suche
-
-
napísal:
- používateľ:
- azalka
- pridané:
- 12:55 4.6.2010
ano, ten recept ako je uvedeny vyssie - podla velkosti plechu 300g muky [miesana -zaklad UNI alebo PK alebo Manteler + pohankova, kukuricna, amarantova ...] 1 vajce, sol 70-80 g masla [rastl.tuku] mlieko na kvasok mlieko-najlepsie domace alebo kysle resp. smotana na zarabanie cesta cesto je vhodne aj ako podklad pre pizzu [len sa netaha] po zarobeni hned dat na vymasteny plech a oblozit podla lubovole