DISKUSNÉ FÓRUM

Tipy a triky v kuchyni

kolace-ako na to?

ahojte,prosim Vas,mozete mi napisat Vase tajne pomocky pri peceni najma jemneho peciva?moj problem je v tom, ze pecivo je sice chutne, no zvacsa je velmi jemne, rozpadava sa, nedrzi spolu... pridavam do cesta i guarovu gumu aj vlakninu,no asi malo
a este - podarilo sa uz niekomu urobit zavin z bezlep.muky [kysnuty alebo ako listkovy]? mozte mi dat recept,resp.link,kde ho najst?

PREČÍTANÉ:
2171x
REAKCIÍ:
7
VYTVORIL:
azalka
VYTVORENÉ:
2010-05-30 19:17:46
  • napísal:
    používateľ:
    monika18
    pridané:
    20:59 30.5.2010

    Jemné pečivo sa necha vychladnuť, lebo inač sa rozpada. Kysnutý závin som robila z Mantler múky.Tu je recept: 400g mantler muky 80g oleja 80g cukru 1 vajce 1 kocka droždia mlieko podľa potreby štipka soli Postup:Urobime kvasok, zmiešame s ostatnými prisadmi a nechame trocha oddychnuť.Potom cesto vyvľkame na 1,2 cm hrubý pas a potreme plnkou(podľa vyberu - makovou, orechovou, kakaovou,...).Zrolujeme a položime na vymastený plech a dame kysnuť.Po 30min. kysnutia potreme vyšlahanym vajcom a pečieme pri strednej teplote asi 40-50minut. Mne sa vydaril a bol veľmi dobrý. :)

  • napísal:
    používateľ:
    1simon
    pridané:
    07:14 31.5.2010

    ten kysnuty zavin bol mekky nebol tvrdy a co pisala azalka aku vlakninu to pouziva ja robievam kysnute syrove kolace a tiez su dobre

  • napísal:
    používateľ:
    bebka
    pridané:
    17:52 1.6.2010

    Ahoj, ja robím kysnutý závin z Mix B a Promix Uni alebo ešte lepší je, ak kombinujem Mix B a bezlepkový mazanec(dostať na recept). Samotný mazanec sa mi nevydaril, ale úspešne tú múku kombinujem na kysnuté buchty či záviny . Cesto robím ako aj lepkové kysnuté, len ho nedávam kysnúť, ale najprv naplním a kysnúť dám potom, s kysnutým bzl by sa totiž nemalo viackrát narábať.Na stránke dama.cz- diskuse- bezlepková diéta mám aj foto. Môžeš pozrieť.

  • napísal:
    používateľ:
    1simon
    pridané:
    10:23 2.6.2010

    prosila by som vas o recept na osuchy neak sa mi nedaria a z akej muky ich robite

  • napísal:
    používateľ:
    luley
    pridané:
    19:27 2.6.2010

    Tento recept na posúchy mám od kamarátky a je super. Jedla ich celá rodina / aj lepkáči /. 400g MIX B /UNI alebo PK -tieto som neskúšala/, 1 vajce, asi 2,5dl mlieka / ja som dala sójové /, 1 pl kyslej smotany, 1 čl guarovej gumy, soľ, 1/4 kocky droždia. Spraviť kvások, vypracovať cesto, chvíľu nechať nakysnúť, vyklopiť, vytvoriť valec, rozdeliť na 11 častí, tvarovať posúchy a hneď vyprážať.

  • napísal:
    používateľ:
    1simon
    pridané:
    07:12 3.6.2010

    pocula som ze do kysnutyteho cesta davaju psylium nedavate ho ze vraj to cesto nie je take suche

  • napísal:
    používateľ:
    azalka
    pridané:
    12:55 4.6.2010

    ano, ten recept ako je uvedeny vyssie - podla velkosti plechu 300g muky [miesana -zaklad UNI alebo PK alebo Manteler + pohankova, kukuricna, amarantova ...] 1 vajce, sol 70-80 g masla [rastl.tuku] mlieko na kvasok mlieko-najlepsie domace alebo kysle resp. smotana na zarabanie cesta cesto je vhodne aj ako podklad pre pizzu [len sa netaha] po zarobeni hned dat na vymasteny plech a oblozit podla lubovole

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ