DISKUSNÉ FÓRUM
Tipy a triky v kuchyni
knedla
prosila by som recept na knedlu a kolko minut sa vari.
- PREČÍTANÉ:
- 1606x
- REAKCIÍ:
- 2
- VYTVORIL:
- 1simon
- VYTVORENÉ:
- 2009-07-27 15:32:54
-
-
napísal:
- používateľ:
- buco
- pridané:
- 16:50 27.7.2009
U nás sa celkom ujal tento recept: Potrebujeme: 1 vrecko Bezlepková knedľa v prášku (Novalim) á 250g 3 dl vlažnej vody 10g droždie 1 lyžička cukru štipka soli -------------------------------------------------------------------------------- Postup: 1 Droždie rozpustíme vo vode, pridáme cukor, soľ a zmes na knedľu (250g) a vypracujeme hustejšie ťahavé cesto. 2 Vložíme do vymastenej teflónovej formy, plastovou stierkou namočenou v teplej vode zahladíme povrch a necháme prikryté kysnúť asi 20-30 minút na teplom mieste. 3 Do vhodného hrnca dáme zovrieť asi 1 liter vody, na dno položíme mriežku (tanierik) a potom vykysnutú knedľu aj s formou. 4 Prikryjeme pokrievkou a na silnejšom ohni paríme 20-25 minút. Vyskúšame špáratkom, či je knedľa uvarená. Ak sa nelepí, vyberieme ju aj s formou von, necháme chvíľu ochladnúť a pomocou plastovej stierky oddelíme knedľu od formy a vyklopíme. 5 Pre okamžitú konzumáciu knedľu nakrájame niťou alebo po vychladnutí nožom. Môžeme po častiach zamraziť alebo uchovať v chladničke celú alebo nakrájanú. Pri príprave sa použila forma o rozmeroch 20x11x7(V) cm. Možno použiť aj inú vhodnú formu. Stiahla som to zo stránky Novalin (dá sa rozkliknúť na tejto stránke). Sú tam aj iné celkom zaujímavé recepty.
-
-
napísal:
- používateľ:
- bebka
- pridané:
- 19:31 27.7.2009
Ahoj, ja som svoj recept poslala na ivako.cz. Sú tam aj fotky aj veľa iných receptov. Pozri sa. Prikladám postup: 300 g bezlepkovej múky 1/4 droždia 2 PL oleja asi 2,5 dcl mlieka 1 ČL soli štipka cukru do kvásku 1 ČL guarovej gumy hrsť burizónov - použila som múku Mantler skombinovanú s Promix Uni, ale najchutnejšia je asi z múky Mix B Každý si ju môže urobiť , podľa seba a toho, čo mu chutí. - cesto som pripravila mixérom, dala do silikónovej formy, prikryla, nechala kysnúť na teplom mieste asi 35 minút. Potom som formu vložila do hrnca s vriacou vodou, prikryla pokrievkou a parila asi 15 minút.