DISKUSNÉ FÓRUM

Tipy a triky v kuchyni

Chlieb

Chcem vás poprosiť o radu. Pri pečení chleba mi cesto vykysne a potom sa prepadne. Skúšala som múku MIX B aj PROMIX CH. Neviem, čím to je. Mám pekárničku Moulinex, pečiem na bezl. programe, ktorý trvá 2h 15min. Poradí mi niekto, čo robiť, aby si mi neprepadával? Ďakujem.

PREČÍTANÉ:
1495x
REAKCIÍ:
2
VYTVORIL:
Martinka25
VYTVORENÉ:
2010-04-27 18:21:59
  • napísal:
    používateľ:
    luley
    pridané:
    19:15 27.4.2010

    Ahoj aj mne sa to stávalo, tak som vymýšľala recepty. Nakoniec som dospela k takému ktorý mi po začatí pečenia neklesne. Mám tiež Moulinex a pečiem na programe č. 6 - bezlepkový, tmavá kôrka, váha 1500g. 1 pol. lyžica kukuričnej múky,1 pl. pohánkovej,do 200g dosypať Promix ch /ja používam špecial bez laktózy/ a do 500g dosypať Mix B,trochu amarantových guličiek, 2 žítka , 1,5čaj. lyž. soli, 1,5 č.l. cukru, 1 č.l. guarovej gumy, 2 p.l. oleja, 1 p.l. octu, 1 celý sáček sušeného droždia a 500 ml vody. Ak sa mi po upečení zdá bledý tak ešte pridám 10 min. len pečenie. Kukuričnú a pohánkovú múku je možné vynechať, alebo dať len jednu, ale váha všetkej múky musí byť dodržaná. Treba skúšať čo komu najviac vyhovuje. Semienka si treba dať podľa obľuby.

  • napísal:
    používateľ:
    Martinka25
    pridané:
    07:19 11.5.2010

    Juley, veľmi pekne ďakujem za tvoj recept na chlebík, je fakt výborný, podobá sa aj na ozajstný lepkový chlieb.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ