DISKUSNÉ FÓRUM
Tipy a triky v kuchyni
Chlieb
Chcem vás poprosiť o radu. Pri pečení chleba mi cesto vykysne a potom sa prepadne. Skúšala som múku MIX B aj PROMIX CH. Neviem, čím to je. Mám pekárničku Moulinex, pečiem na bezl. programe, ktorý trvá 2h 15min. Poradí mi niekto, čo robiť, aby si mi neprepadával? Ďakujem.
- PREČÍTANÉ:
- 1634x
- REAKCIÍ:
- 2
- VYTVORIL:
- Martinka25
- VYTVORENÉ:
- 2010-04-27 18:21:59
-
-
napísal:
- používateľ:
- luley
- pridané:
- 19:15 27.4.2010
Ahoj aj mne sa to stávalo, tak som vymýšľala recepty. Nakoniec som dospela k takému ktorý mi po začatí pečenia neklesne. Mám tiež Moulinex a pečiem na programe č. 6 - bezlepkový, tmavá kôrka, váha 1500g. 1 pol. lyžica kukuričnej múky,1 pl. pohánkovej,do 200g dosypať Promix ch /ja používam špecial bez laktózy/ a do 500g dosypať Mix B,trochu amarantových guličiek, 2 žítka , 1,5čaj. lyž. soli, 1,5 č.l. cukru, 1 č.l. guarovej gumy, 2 p.l. oleja, 1 p.l. octu, 1 celý sáček sušeného droždia a 500 ml vody. Ak sa mi po upečení zdá bledý tak ešte pridám 10 min. len pečenie. Kukuričnú a pohánkovú múku je možné vynechať, alebo dať len jednu, ale váha všetkej múky musí byť dodržaná. Treba skúšať čo komu najviac vyhovuje. Semienka si treba dať podľa obľuby.
-
-
napísal:
- používateľ:
- Martinka25
- pridané:
- 07:19 11.5.2010
Juley, veľmi pekne ďakujem za tvoj recept na chlebík, je fakt výborný, podobá sa aj na ozajstný lepkový chlieb.