DISKUSNÉ FÓRUM

Tipy a triky v kuchyni

chlieb z lekarne

Piekli ste uz v el.rure bezlepkovy chlieb svetly alebo mazanec, ktory sa da objednat na recept? Dal sa zjest aj na druhy den? Vdaka

PREČÍTANÉ:
1842x
REAKCIÍ:
10
VYTVORIL:
adriana1
VYTVORENÉ:
2008-03-31 13:10:06
  • napísal:
    používateľ:
    Monika7
    pridané:
    20:36 31.3.2008

    piekla som z múky MIX B, od firmy Schär, presne podľa návodu v elektr. rúre. chlebovú formu som vymastila a hneď po upečení sa krásne dal vyklopiť.treba ho prikryť utierkou. kôrka zostala mäkká. po vychladnutí ho treba nakrájať.dá sa jesť na druhý deň, alebo doporučujem dať do mrazničky nakrájaný. zohrievať ho treba v mikrot. vreckú v mikrovlnke cca na 1 min. a nechať vychladnúť na rošte. na tanieri zostane mokrý. je na tú múku dosť vysoký doplatok cca 89,- sk

  • napísal:
    používateľ:
    milos
    pridané:
    21:11 31.3.2008

    ja som uz piekol aj mazanec, aj ten svetly chlieb od Labety - v piecke na chlieb. Chlebik sa podaril, len na moj vkus v nom bolo privela rasce :) Po upeceni chlebu ho treba nechat vychladnut na nejakej drotenej podlozke, aby mala kadial uniknut para aj zo spodnej strany chlebika a ostal pekny chrumkavy. Potom ho zvyknem dat do sacku a na treti den uz do chladnicky, inak zvykne plesniviet. Ked ho vyberiem z chladnicky, tak odrezem krajcek a zohrejem ho v hriankovaci, vtedy je velmi chutny. Ten mazanec som robil asi 2x, ale velmi mi nechutil, takze uz si ho nekupujem. Co ale odporucam vyskusat je sladky chlebik podla receptu Schaer, ktory najdes v brozurke s receptami, ktoru vydali. Skusim ich poprosit, aby mi poslali aj tu a dam ju na stiahnutie do casti downloads. Piecku mam Panasonic, takze pouzivam bezlepkovy program a ten funguje vyborne. Ale viem, ze pokial sme piekli v klasickej rure, tak mama zvykla davat pod chlebik na spodok rury plechovy hrncek s vodou, vtedy sa vydaril lepsie

  • napísal:
    používateľ:
    evikap
    pridané:
    11:45 1.4.2008

    Co sa tyka muky Mix B, podla mna je z nej bezkonkurencne najlepsi chlebik zo vsetkych, ktore som ja skusala. Som rozhodnuta dat za nu aj viac penazi, stoji to za to. Nedavam presne pl kila, trosku primiesavam aj ine muky, ako napr. cicerova, pohankova, sojova, Teff muka a pod. Co sa tyka Mazanca - mne naopak velmi chuti, casto si ho peciem (v piecke Eta Harmony na programe 2). Je to pre mna sladka maskrta, nieco ako babovka. S maslom a medom - mnam ;-)

  • napísal:
    používateľ:
    Afro
    pridané:
    18:15 1.4.2008

    Ahoj Evikap píšeš že používáš Teffovou mouku,chtěla jsem si ji na zkoušku koupit,ale nevím jak ji použít.Mohla by jsi mi prosím napsat jak ji používáš případně nějaké receptíky z ní? ;)

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    20:09 1.4.2008

    Super, a hlavne napis kde to kupujes, ja by som strasne chcela skusit po dlhej dobe teff. Snad nikoho nepoburim tym, ze som mala v Londyne partiu super kamaratov z Etiopie a aby som bola v obraze, vodili ma do Etiopskych restauracii. Teff sa pouziva na ich chlieb, su to placky, celkom ako palacinky, ale kyslaste, v Etiopii sa je prstami, odtrhnes kus tej teffovej placky a do nej si rukou naberies jedlo z taniera - strukovinu, alebo maso so stavou.. vynikajuca vec!! A keby si chcela byt uplne stylova, tak prve susto das do ust tomu koho si najviac vazis. Tak napis kde si ho kupila, OK? Dik.

  • napísal:
    používateľ:
    evikap
    pridané:
    07:45 2.4.2008

    Nemam specialne recepety na muku Teff. Pridavam ju skoro vsade - vacsinou kombinujem rozne muky, alebo dam jednu muku a do nej pridam trochu Teffu. Experimentujem. Kupila som ju v Prievidzi v predajni " U Macky" na starom sidlisku. Majitelka je celiaticka a okrem bezne dostupnych bezlepkovych vyrobkov vyhladava a ponuka aj taketo a rozne ine "speciality" a zdrave "vecicky". Je velmi zlata - prajem jej vela zakaznikov, nech mame kam chodit nakupovat. :-)

  • napísal:
    používateľ:
    Afro
    pridané:
    16:20 2.4.2008

    Aha..,tak já se skusím podívat někde na netu jestli nějaké recepty nenajdu.

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    18:37 2.4.2008

    1 1/2 hrnceka teffu(180 g) 2 hrnceky vody sol a olej- na panvicu Zmiesas teff a vodu a nechas cca 3 dni pri izbovej teplote fermentovat. Ked zacne mat na povrchu bublinky, pridaj trosicku soli. Cesto nalievaj na panvicu ako ked robis palacinky, ale trosku hrubsie a neobracia sa, pecies iba z jednej strany. Pouziva sa ako chlieb, ma velmi prijemnu kyslastu chut a vyborne chuti s pikantnymi jedlami s omackou. Skutocne to stoji za vyskusanie, ak mas rada experimenty.

  • napísal:
    používateľ:
    Afro
    pridané:
    21:00 2.4.2008

    Děkuju Rosie receptík moc ráda vyzkouším :D

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    22:31 2.4.2008

    Ako to, ze Afro nepozna recepty z rodnej zeme?? ;) Nezabudni potom pri jedeni na hlavne!! odtrhnes dostatocne velky kus, vezmes donho jedlo prstami ako do batozka a sup prve susto cernoskovi co mas najradsej. Dobre? Spinava pusa je pri prvych pokusoch v poriadku.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ