DISKUSNÉ FÓRUM

Tipy a triky v kuchyni

Bezlepkovy chleib- prosba o radu

Dobry den, prosim o radu ohladne urcenia vahy chleba. Mojej dcere stanovili pred mesiacom celiaku takze som v tomto novacik . Problem je v tom, ze pokial nie je v recepte urcena vaha chleba tak nedokazem urcit ci sa jedna o 750g, 1000g alebo 1500 takze neviem spravne urcit vahu chleba pre nastavenie pekarne- chleb je bud surovy, alebo zo spodu uz "zhoreny". spocitanie gramaze pouzitych surovin - ako som si naivne myslela- nie je ta spravna cesta:( Dakujem pekne zaradu

PREČÍTANÉ:
1977x
REAKCIÍ:
11
VYTVORIL:
Kristina77
VYTVORENÉ:
2013-01-09 10:27:13
  • napísal:
    používateľ:
    moni5
    pridané:
    14:05 10.1.2013

    Ahoj , zalezi na pekarnicke aj na blp muke aku pouzivas. Vaha chlebika je priblizne sucet ingrediencii,ktore davas do chlebika.Ja pouzivam pekaren Panasonic a muku Schar Mix B. Program bezlepkovy. 400gr vody 1-1,5 cajovej lyz. (cl) suseneho drozdia 1cl soli 1cl cukru 1 polievkovej lyzice(PL) oleja 410gr Schar mix B Bezlepkovy program v pekarnicke Panasonic. Mozno ho upiect aj v klasickej rure elektrickej vo forme na sr.chrbat. Vtedy do cesta pridam asi o 30-50gr vody navyse. Necham na teplom mieste uz vo forme predkysnut ,asi o polovicu sa zvacsi objem, potriem vodou povrch cesta a potom ho vlozim do studenej rury,ktoru nastavim na 200°C , zapnem ruru a ked dosiahne teplo v rure pozadovanu teplotu, necham piect cca 40-50 minut. Podobne peciem aj zenlicky v muffinovej forme. Len ich peciem kratsie, lebo su mensie. cca 25-30 minut. Dobru chut. moni

  • napísal:
    používateľ:
    monikamartin
    pridané:
    00:30 24.2.2013

    Dobrý večer,reagujem na príspevok,akurát dopekám chlieb. Ja pečiem v pekárni MOULINEX : Môj konečne dobrý recept: 400ml vody, 1PL oleja, 1PL octu, 1vajce, 0,5kg muka Schar MIX B, 1PL cukru,1kav.lyžička soli,1kav.lyžička suché droždie,rasca. Program 6 celozrný 3hodiny 42min. Ked som ho dala na bezlepkový, neupiekol sa mi tak dobre. Neni problém napisat aj iné recepty. Prajem pekný zbytok týždňa monika

    • napísal:
      používateľ:
      mižu
      pridané:
      00:10 20.5.2013

      Ahoj, som tu nová, tento týždeň synovi 4 roč. diagnostikovali celiakiu 3 stupeň. je tu toľko informácií. Dostali sme od doktorky kadejaké recepty, tabuľky. Som veeeeľmi rada, že pridávate overené recepty, nám začiatočníkov, aspoň mne to pomôže . Len mi vrtajú v hlave nejaké nejasností napr. neviem, či môžme mlieko, aj v tabuľke Schar, čo sme dostali, patrí do skupiny rizikové, taktiež čokoláda a kakao, to sa nachádza kadetade (v sladkostiach, v podobe kakaový prášok), čokoláda s vysokým obsahom kakaa sa teda môže? ocot biely kvasný tiež rizikový, aký používate do receptov? Ěčka treba sledovať? tie tiež sú vyrábané na bázach napr. zo pšenice, droždie môžem používať od Fala alebo sušené Dr. oetker. nie som si s nimi istá, ked pozriem na zloženie. Pýtam sa preto, lebo som našla výrobok, ktorý bol označený našim symbol + napísané že bezlepkové a našla som v zloženi bližšie neurčený škrob. Tak som zostala prekvapená. ďakujem všetkým za rady a reagovania.

      • napísal:
        používateľ:
        tinuska76
        pridané:
        13:31 24.5.2013

        ahoj, pokiaľ viem tak kakao by nemalo byť rizikové alebo skôr viem že gramko je bezlepkové tak použi gramko namiesto kakaa a čokoládu jem všetku aj keď áno píšu že hlavne vysoko percentná je bezlepková a sladkosti som sa naučila kupovať v bile tam som našla ich značku kde uvádzajú v popise vhodne pre bezlepkovú diétu a zo sladkosti som si tu na tejto stránke našla že banánky v čokoláde, kofila a gaštany sú vhodne pre bezlepkačov veď kuk na tejto stránke máš výrobky ktoré sú pre bezlepkovú diétu vhodne. Všetky tu nájdeš čo sa mäsa týka atď.

  • napísal:
    používateľ:
    tinuska76
    pridané:
    13:19 24.5.2013

    ahoj, ja mam iný problem kupila som si pekarničku lebo mala program bezlepkový ale ked ho nastaviim tak jediný tento program nema nastavenie velkosť chleba a korku chleba ak dam ostatne programy tak velkost a korku si možeš nastaviť a tak pečiem chlieb na bezlepkovom programe podla receptu ktore tu najdem na 500g chlieb pekne vykysne ale ked sa spusti pečenie tak spadne a ani sa nedopečie tak ho šupnem do truby kde sa mi hned upečie ale je už malý a nie pekne vysoky. Skušala som rozne recepty rozne muky od Novalin bud sa mi stane co som tu pisala že pri pečeni spadne a nedopečie sa alebo eššte horšie aj nevykysne už som zufala. Dala som si dnes predpisať muku Promix Uni komfort na pečenie v pekarničke tak uvidim ak sa ani toto nepodari tak asi vratim pekarničku ak mi ju vezmu

  • napísal:
    používateľ:
    natasaf
    pridané:
    13:39 27.5.2013

    a aká je to značka pekárne?

    • napísal:
      používateľ:
      milena5
      pridané:
      09:24 29.5.2013

      Dobrý den! Rada by som sa opýtala: mám pekarnicku,asi starší typ,lebo nemá program na bezlepkový chlieb.ide o pekarnicku Alaska,Možete mi poradit aký program mám v tomto prípade použit,aby sa mi chlebík podaril? Mojmu 13 ročnému synovi diagnostikovali celiakiu,takže som uplný začiatočník v tomto smere stravovania.dakujem pekne.

  • napísal:
    používateľ:
    Gina44
    pridané:
    12:05 1.6.2013

    ahojte, pečiem chleba 3x týždenne, BA-Petržalka, ak chcete upečiem aj Vám.

  • napísal:
    používateľ:
    milena5
    pridané:
    21:20 8.6.2013

    dakujem velmi pekne,ale ja som z kosic...takže to nebude asi možné..velmi by mi vsak pomohol vás recept,ale bez vajíčok,lebo syn ma aj alergiu na vaječný bielok a mlieko.dnes v kosi skončil uz x tý chlieb.piekla som ho na programe základný,aj na rýchlom.zvonku mal peknu korku,ale vo vnutri bol ako nejaký puding a to som po skončení pečenia v pekarnicke este zapla dalsí program v pekarničke a dopekala ho dalej este dalsiu hodinu... predom dakujem naozaj pekne,ze mi poradite.

  • napísal:
    používateľ:
    milena5
    pridané:
    19:52 12.6.2013

    ja by som sa chcela opýtat,ako dosiahnete to,že je chlebík tmavý?dakujem

  • napísal:
    používateľ:
    Jozef huli
    pridané:
    22:01 20.2.2017

    Dobrý večer prajem!Vedel by niekto poradiť,lebo pri pečeni bezlepk.chleba v dom.pekárni ,podľa receptu,všetko mi ide dobre pokial sa nezačína piecť,v tedy mi cesto ,ktorý pekne vykyslo padne dole .Vedel by niekto poradiť čo je chyba?Za dobré rady Vám dopredu dakujem.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ