DISKUSNÉ FÓRUM

Tipy a triky v kuchyni

bezlepkové žemle

Ahojte, tak sa mi opäť niečo podarilo a odporúčam:
Upiekla so si žemle presne podľa receptu na múke Promix Forte. Ak dodržíte všetko , čo je na recepte napísané, pochutíte si aj Vy!
Dávam si ich do mrazničky a po zohriatí v elektrickej piecke alebo v toustovači sú úžasné. Skúste! ivka

PREČÍTANÉ:
2030x
REAKCIÍ:
10
VYTVORIL:
ivka
VYTVORENÉ:
2012-09-20 11:33:09
  • napísal:
    používateľ:
    javho
    pridané:
    12:41 20.10.2005

    Ďakujem za tip. Žemle a rožky sa mi podaril, a tak dcéra ochutnala už aj pečivo. Keďže ona je spokojná, spokojná som aj ja. Jana

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    13:47 20.10.2005

    Ja z forte uz pecivo peciem dlhsie, ked mozem poradit tak dajte do cesta jedno vajičko a obycajne maslo taku poriadnu lyzicu namisto oleja, ja ich robim niekedy na sladko a pridam 2 vanilkove cukry. Renata

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    13:29 27.10.2005

    Dobrý deň, som matka dcéry celiatičky od mája. Chcem sa spýtať či nemáte nejaký dobrý recept na chlieb, ktorý sa po rozmrazení netrúsi. Tie čo som zatiaľ piekla boli po upečení chutné, ale po vytiahnutí z mrazničky sa dcéra sťažuje, že sa trúsi, drobí a v škole sa jej to zle konzumuje. Ďakujem Anga

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    19:32 27.10.2005

    všetky chleby sa mrvia, skôr by som povedala, že žemle až tak nie. ja robím cesto z muky FORTE, tak ako je na návode. žial, "normálny" chlieb drží pokope LEPOK, preto je taký nadýchaný. ten náš nemá čo držať. takže ked vam aj niekto napíše, že jeho chlieb sa nemrví nie je to pravda, lebo z mrazničky sa všetky mrvia. ja pečiem menšie množstvo ale často, aby boli čerstvé. monika

  • napísal:
    používateľ:
    JanaM
    pridané:
    11:10 28.10.2005

    Treba do múky pridať guarovú gumu - 1 čajovú lyžičku na 1 kg múky. Ja používam múku MANTLER, ktorá už guarovú gumu obsahuje, ale aj tak jej tam trochu pridám a chlieb sa takmer nemrví ani po vybratí z mrazničky.Skutočne ideálne sú do školy a na cestovanie žemle (žemle podľa tu uverejneného receptu sú naozaj výborné), pretože tie sa nemrvia vôbec. Jana

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    11:59 28.10.2005

    Aj ja používam guarovú gumu a chlebík je dobrý. Drobí sa oveľa menej ako chlieb normálny /lepkový/ a to hovorím skutočnú pravdu. Magda

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    12:02 28.10.2005

    Ešte dodám, že pečiem naraz tri chlebíky. Dávam ich nakrájané rozdelené na porcie do mikroténových sáčkov do mrazničky a sú po rozmrazení ako keby boli čerstvé. Magda.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    19:55 28.10.2005

    Ja peciem chlieb z promix CH a primix Tmava. Kym zacnem robit chlieb uvarim dva strene zemiaky a rozvarim 1lyzicu ryze, potom to scedim / vyvar z ryze potom pouzijem do cesta namiesto vody /, po vychladnuti dam ryzu a zemiaky popucene do cesta muku davam pol CH a pol T a namiesto oleja davam trochu bravcovej masti, a garantujem ze tento nakrajany chlieb ked vyberiete z mraznicky sa nemrvi, pred jedenim dam ho na chvilu do hriankovaca. Renata

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    09:07 14.11.2005

    Veľmi zaujímavé. Skusím to. Celiakiu mi zistili asi pred 3 mesiacmi a každá rada dobrá. Cesto robím z 3 dávok a pečiem vo forme na malé bábovky = 12 ks. Kúpila som ich nedávno v Lidli 1 ks 129 Sk. Tieto žemle keď vyberiem z mrazničky, dám na chviľu do mikrovlnky a sú výborne. Kristína

    • napísal:
      používateľ:
      milena5
      pridané:
      22:27 3.8.2013

      dobrý den,mohla by som poprosit o presný recept na tie zemlicky?moje su stále po velmi tvrde.dakujem

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ