DISKUSNÉ FÓRUM

Rôzne

plech,formy na rozky,bagety

dobrý den!
chcela by som poradit,kde sa dá kupit plech alebo formy,v ktorých by sa dali piect rožky a bagety.dakujem

PREČÍTANÉ:
2556x
REAKCIÍ:
6
VYTVORIL:
milena5
VYTVORENÉ:
2014-01-09 14:12:57
  • napísal:
    používateľ:
    zuzanab
    pridané:
    13:02 14.1.2014

    No určite v domácich potrebách by som to hľadala, kde majú klasické pekáče, treba sa popýtať. Ja originál na rožky nepoužívam, dávam ich na plech a tak pečiem.

  • napísal:
    používateľ:
    milena5
    pridané:
    15:19 20.1.2014

    v ziadnom obchode nie je...ked pečiem rožky v trube,tak sa mi rozteču...mas nejaký osvedcený recept?dakujem pekne.

  • napísal:
    používateľ:
    annato
    pridané:
    20:30 21.1.2014

    Tiež som kedysi zháňala také formy, potom som si našla dobrý systém pečenia na plechu 40x30cm s papierom. 500g MixB, 450g vody mierne teplej, 15g čerstveho /10g suš./ droždia, 2 PL oleja, 1/2 KL cukru, 2 PL oleja, soľ, vymiešať ručným el. mixérom, vyšúľať 12 ks obyčajných valčekov cca 16cm dlhých, uložiť na plech s pečiacim papierom ktorý kryje aj boky plechu, 2 rady po 6 ks, boky valčekov potrieť roztopeným maslom, prikryť mriežkou, aby ich utierka nezacapila /mne sadla mriežka z rúry/ a mokrou utierkou, nechať vykysnúť 20-30 min v teplej rúre. Vykysnuté sa zväčša dotýkajú pozdĺžne, často aj v strede plechu. Kým sa rúra vyhreje na 200-220st. nechať v teple, aby sa neochladili a "nespadli" napr. na hrnci s teplou vodou. Tesne pred pečením možno pridať malú vrstvu šunky, slaniny, syra, kečupu a pod. Piecť na 200st. teplovzdušne cca 35 min. po upečení vybrať z plechu /väčšinou držia spolu/, prikryté čistou utierkou nechať vychladiť, oddelia sa ľahko alebo aj nie, asi podľa úspešnosti mazania. Úspech veľmi ovplyvní čerstvosť droždia. Na tomto systéme sme prežili obdobie, keď bolo dôležité robiť hotdogy a rožky na desiatu. Dnes z toho cesta robíme pizza rožky a žemle vo formičkách na tartaletky. Prajem veľa zdaru do nových pokusov.

  • napísal:
    používateľ:
    milena5
    pridané:
    12:51 23.1.2014

    annato,dakujem ti velmi pekne za receptik a postup.vyskusam a dam vediet.

  • napísal:
    používateľ:
    milena5
    pridané:
    13:27 27.1.2014

    dakujem za receptik.rožky som piekla včera a musim povedat,že sa podarili.boli jemnučké,pekne mi v trube vyskocili.dotýkali sa pozdlžne,tak som ich musela prerezat,ale to im neubralo ani na vzhlade ani na chuti.konečne si syn pochutil po dlhej dobe.dakujem este raz za napad.

    • napísal:
      používateľ:
      annato
      pridané:
      21:27 28.1.2014

      Teší ma, keď si naši stravníci pochutia. Ak myslíš, že je systém užitočný, osvedčí sa ti, prípadne ho vylepšíš, máš chuť fotiť, podeľ sa so svojím úspechom s nováčikmi v rubrike Recepty. Ja si už netrúfam, lebo som vyšla z cviku. Ale možno skúsim niečo iné. Takže "Pečeniu zdar!"

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ