DISKUSNÉ FÓRUM

Reštaurácie

Stravovanie v Bratislave

Zdravím všetkých !
Nevedel by mi niekto poradiť, ako sa v Bratislave vystravovať počas vysokoškolského štúdia ?

Vďaka !!!!
islander

PREČÍTANÉ:
1926x
REAKCIÍ:
1
VYTVORIL:
islander
VYTVORENÉ:
2005-07-27 22:43:37
  • napísal:
    používateľ:
    frcka
    pridané:
    09:33 10.8.2005

    Ahoj Islander, ja síce diétu držím ešte iba krátko, ale mám už aj nejaké vlastné tipy - kombinácia bývalých jedál z intráku a mojej prvej bezl. dovolenky... - ak máš na intráku chladničku s výparníkom, tak si môžeš doniesť z domu nakrájaný zamrazený bezlepkový chleba a po kúskoch podľa potreby pripraviť v hriankovači – je to hotové „co by dup“ a podľa mňa aj oveľa chutnejšie ako suchý chleba. Hlavne to dlho vydrží :D. - Alebo si môžeš dať predpísať trvanlivý chleba od Novalimu, ten má veľmi dlhú záruku a dá sa skladovať aj bez chladničky (kým ho nerozbalíš). Je síce chuťovo (aspoň podľa mňa) to nie je bohvie čo, ale keď ho uhriankuješ, resp. obalíš vo vajíčku tak sa dá. - Keď Ti na intráku nič nezostane, tak odporúčam ešte chlebíčky Racio (kukuričné, ryžové, hrachové) – ale ako chalan toho budeš musieť zjesť na mraky aby si sa zasýtil :casstet: - Z rýchlych jedál na raňajky odporúčam vločkové jedlá (pohánkové, ryžové, sójové vločky – tie sú najsýtejšie) s bielym jogurtom (ak si dáš smotanový, tak je to sýtejšie) resp. detskou výživou a nejakým ovocím – najlepší je banán, ale chutné sú aj lesné plody čerstvé či z kompótov. - Odporúčam zaradiť sójové mlieko, pohánkový nápoj a podobné označené ako bezl. nápoje – to si dám keď som hladná a nič iné nie je. - Rýchlo si pripravíš aj bezlepkovú krupicu (dostaneš na recept) s mliekom – je veľmi chutná so škoricovým cukrom alebo opraženou cibuľkou na slano (aby sa ti podarila, musíš dať menšie množstvo krupice ako píšu na obale). Trošku inú chuť má čistá kukuričná krupica – tú ale musíš variť dlhšie. - Prvé dni v týždni ma vždy na intráku potešili „zavárané“ polievky v 3,5 dcl pohároch. Maminka vždy uvarila „kotlík“ polievky a tú za horúca naliala do pohárov, prevrátila hore dnom a nechala odstáť (najlepšie do vychladnutia). Polievka vydrží bez chladničky cca 3 dni, v chladničke oveľa dlhšie. - No a potom môžem odporúčať variť bezlepkové cestoviny (dostaneš na predpis) – ochutiť môžeš napr. konzervou tuniaka vo vlastnej šťave, na cibuľke opraženými šampiónmi, mrazenou zeleninou, kukuricou v konzerve (Bonduelle), alebo len tak so strúhaným syrom a bazalkou... - Druhá rýchla potravina na prípravu je ryža v sáčkoch, ktorá sa dá dochutiť úplne rovnako ako cestoviny + ešte si z nej môžeš urobiť ryžu v mlieku (ale to chce viacej času) - Na Grösslingovej ulici v BA sa dajú kúpiť aj bezl. instantné polievky (hrachová, šošovicová, fazuľová), ale nemala som zatiaľ odvahu ich okoštovať (obsahujú zmes korenia, kým nemusím, tak ich jesť nebudem). - Na zbodnutie niečoho dobrého na desiatu či olovrant odporúčam tyčinku Fit Bela (ľanová alebo slnečnicová) s ovocím, alebo čokoľvek od Celi Hope (Silvia nedávno spomínala, že majú veľký sortiment nových výrobkov) - v Bratislave na na Obchodnej ulici vo vegetariánskej reštaurácii Góvinda pripravujú pre celiatikov denné menu a to každý štvrtok (zatiaľ som tam ešte nebola, ale chystám sa zajtra :cool: ) - špeciálne bezl. potraviny môžeš nakúpiť v potravinách na Lemornotovovej a na Grösslingovej. Čítala som, že sa vraj dá aj v Terne v Auparku a v Dúbravke na Jurigovom námestí – to mám zatiaľ nepreskúmané. Veľa z toho čo potrebuješ, zoženieš aj v Tescu. Dúfam, že aspoň niečo z toho Ti spestrí jedálničiek.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ