DISKUSNÉ FÓRUM

Povolené/nepovolené výrobky (potraviny)

Pohanka

Ahojte,

vsade sa pise, ze pohanka je pre celiatikov vhodna. Ja som sa ale teraz docitala /na wikipedii/, ze ani ta nie je vhodna, ze ovbsahuje bielkovinu podobnu lepku alebo byva kontaminovana. viete mi povedat, ci je to pravda, ale to pise nejaky "Expert"? :)

PREČÍTANÉ:
5563x
REAKCIÍ:
2
VYTVORIL:
NataskaNataska
VYTVORENÉ:
2014-01-18 17:50:59
  • napísal:
    používateľ:
    zuzanab
    pridané:
    12:43 19.1.2014

    Ja to počujem prvý krát. Pohánka je u nás všade vedená ako bezlepková obilnina, spôsobuje vám nejaké ťažkosti? Ja ju jedávam a aj pohánkovú múku si miešam do chleba a výsledky krvi mám stále negatívne, takže nevidím v tom problém.

  • napísal:
    používateľ:
    dadasva
    pridané:
    14:01 29.9.2014

    Pohánka a jej vhodnosť pre celiakiov veľmi zauíma aj mňa. Viem, že je bezlepková, ale aj to, že istým "pacientom" spôsobuje problémy. Celiatik nie som, iste nie papierovo. Lepok nevyhľadávam, hoci nebazírujem na tom, že potraviny majú byť bezlepkové. Budem vďačná za názor širokej verejnosti (štúdie fakt nepotrebujem), ide o recept do istého časopisu a nerada by som sa "kopla". Ďakujem Vám.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ