DISKUSNÉ FÓRUM

Povolené/nepovolené výrobky (potraviny)

Koreniny

Dobrý deň, mám 20 rokov a celiakiu Marsh IIIC mi diagnostikovali len pred mesiacom, takže som úplný nováčik. Vedeli by ste mi, prosím, poradiť aké koreniny smiem používať pri varení? Viem, že sa treba vyhnúť marinádam a zmesiam. V starších príspevkoch som našla, že jednodruhové koreniny môžeme používať. Lenže na obale všetkých takýchto korenín je uvedené, že môžu obsahovať stopy lepku (ako skoro všetky výrobky, hoci by tam lepok nemal byť) . Moja lekárka povedala, že takéto koreniny (a celkovo výrobky s týmto označením) jesť nesmiem, kým si neoverím, či neškodia nejakému celiatikovi, ktorý to už \\\'otestoval\\\'. Nikoho s celiakiou osobne nepoznám, preto ďakujem za každú radu.

PREČÍTANÉ:
816x
REAKCIÍ:
1
VYTVORIL:
SimonaD
VYTVORENÉ:
2019-09-18 11:46:09
  • napísal:
    používateľ:
    zuzanab
    pridané:
    21:49 16.10.2019

    Dobrý den, ja osobne stopy lepku neriešim, skôr sa tým chránia výrobcovia \"ak náhodou by tam niečo našli\", výsledky pri kontrole mám stále v poriadku. Ale sú aj celiatici, ktorí sú veľmi citliví aj na veľmi malé množstvo lepku. Je to o tom že musíte skúšať a postupne zistiť čo vám vyhovuje, aby ste sa nemuseli zbytočne obmedzovať aj tam kde nemusíte. Zuzana

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.
SPÄŤ