pridané 19.12.2014 o 23:56 prečítané 3616x

Florentýnske kvietky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

Krehké kvietky z lineckého cesta s karamelovo-orieškovou plnkou.

Suroviny:

  • CESTO:
  • 300 g múky Promix UNI
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 kávové lyžičky vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • 150 g studeného masla
  • NÁPLŇ
  • 50 g masla
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 kávové lyžičky vanilkového cukru
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 100 g mandľových lupienkov, resp. nakrájaných olúpaných mandlí
  • 100 g nasekaných lieskových orieškov (môžu byť opražené)
  • 50 g nakrájaných hrozienok

Postup:

Na cesto si preosejeme múku s práškom do pečiva, pridáme cukor a vajcia a nakoniec rýchlo zapracujeme maslo. Nechať odležať v chlade min. 2 hodiny.

Medzitým si pripravíme náplň – maslo, cukor, med dáme zohriať, až je zmes trošku hnedá, prilejeme smotanu na šľahanie a miešame, až kým sa cukor nerozpustí. Potom pridáme posekané oriešky, mandľové lupienky a hrozienka. Varíme, kým sa zmes nespojí. Necháme vychladnúť.

Rúru vyhrejeme na 200°C.

Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm, vykrajujeme kvietky (alebo hviezdičky či iné tvary). Pečieme cca 6 – 8 minút pri 175°C. Potom pridáme na koláčiky náplň a pečieme ešte cca 8 – 10 min.

Po upečení môžeme kvietky poliať čokoládovou polevou (hnedou alebo aj bielou).

Pridal(a): snov

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.