pridané 18.12.2013 o 20:54 prečítané 5628x

Bezlepkový kávový zákusok

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 3
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

priemerná

Výborný slávnostný zákusok nielen k štedrovečernému stolu.

Suroviny:

  • Biele cesto:
  • 4 bielky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 130 g posekaných orechov
  • 50 g hrozienok
  • 45g múky Promix Forte
  • 3 lyžice oleja
  • Tmavé cesto:
  • 5 vajec
  • 75g práškového cukru
  • 75g múky Promix Forte
  • 15g kakaa
  • džem
  • Plnka:
  • 4 žĺtky
  • 100g kryštálového cukru
  • 25g kakaa
  • 12g mletej kávy
  • 250 g masla
  • čokoláda na varenie, 50g tuku

Postup:

Biele cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, orechy posekáme a opražíme, pridáme do snehu s hrozienkami, olejom a zľahka pridávame múku. Plech vymastíme a pomúčime, vylejeme hmotu len na polovičný alebo menší plech a pečieme pri teplote 170°C.

Tmavé cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridáme múku, žĺtky a kakao, zľahka premiešame. Na väčší plech dáme papier na pečenie, cesto rozotrieme a upečieme. Z upečeného cesta urobíme dve polovice.

Plnka: vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme kakao, mletú kávu a nad parou varíme hustú kašu. Po vychladnutí pridáme maslo.

Tmavé cesto natrieme džemom, polovicou krému, zakryjeme bielym cestom. To natrieme zvyšným krémom a zakryjeme druhým tmavým cestom. Na vrch vyrobíme čokoládovú polevu a posypeme kúskami orechov.

Pridal(a): Reštaurácie pre celiatikov

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.