pridané 1.2.2022 o 18:57 prečítané 521x

Jednoduchý perníkovo-citrónový cheesecake bez lepku

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

5 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Jednoduchý perníkovo-citrónový bezlepkový cheesecake v podobe mini cheesecakov sa vám v tieto dni môže dobre hodiť. K sviatku zaľúbených sme pre vás pripravili recept, vďaka ktorému môžete pripraviť svojej polovičke chutný bezlepkový dezert raz-dva. Netreba veľa surovín na to, aby vznikol chutný dezert, ktorému nikto nepovie nie. Pozrite si náš recept, dokúpte, čo treba a pustite sa do toho.

Suroviny:

  • 1 balenie perníkových sušienok bez lepku PERMONKY (môžeme nahradiť rovnakým množstvom bezlepkových medovníkov, ktoré nám ostali z Vianoc – napríklad upečených z nášho medového cesta bez lepku)
  • 75 g zmäknutého masla alebo rastlinného tuku
  • Na plnku:
  • 250 g krémového syru (napr. Philadelphia) alebo krémového tvarohu zmiešaného s krémovým syrom
  • 2 celé vajcia
  • 80 g kryštálového cukru
  • kôra a šťava z polovice citróna
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 ml šľahačkovej smotany

Postup:

Najprv si rozmixujeme keksíky Permonky (alebo staršie bezlepkové medovníčky) na strúhanku. Ak nemáme mixér s nožmi, môžeme si pomôcť tak, že keksíky dáme do igelitového vrecúška, uzavrieme ich a podrtíme valčekom na vaľkanie, kým z nich nevznikne perníková múčka.

Pridáme k nim mäkké maslo alebo rastlinný tuk a vypracujeme do mokrej hmoty, ktorú natlačíme rovnomerne do 12 mafinových košíčkov uložených do mafinovej formy.

Rúru rozohrejeme na 170 stupňov.

Na plnku dáme do misy všetky uvedené prísady a mixérom ich šľaháme do krémova. Pripravenú plnku vlejeme do mafinových košíčkov.

Bezlepkový cheesecake v mini podobe pečieme asi 30 minút, ak sa rozhodneme spraviť jeden veľký cheesecake, doba pečenia sa výrazne predĺži asi na hodinu. Najlepšie je opatrne dlaňou alebo prstami skúsiť povrch koláčikov, či sú dopečené.

Po upečené necháme bezlepkový cheesecake vychladnúť. Počas chladnutia plnka trochu sadne a ešte stuhne.

Koláčiky môžeme pred podávaním ozdobiť čerstvým ovocím alebo aj šľahačkou.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.