pridané 3.5.2018 o 14:27 prečítané 2445x

Bezlepkové cupcakes

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

ľahká

Jednoduché muffinky ozdobené stabilizátormi šľahačky Liana

Suroviny:

  • 230 g Cake mix Liana
  • 160 g cukor
  • 4 vajcia
  • 100 ml vlažná voda
  • 100 ml olej
  • Plnka 3-krát:
  • 50 g stabilizátor - stužovač šľahačky Liana ( na výber máte až z 25 príchutí)
  • 250 ml rastlinná šľahačka
  • 70 ml voda
  • mlieko podľa potreby

Postup:

1. Vyšľaháme bielka, pridáme cukor a prešľaháme, následne po jednom žĺtky,postupne vlažnú vodu a olej. Nakoniec zľahka primiešame Cake mix - bezlepkovú piškótovú zmes.
2. Do cesta môžeme pridať kúsky čokolády, hrozienka, drvené orechy a štipku soli na zvýraznenie chuti. Nalejeme do papierových košíčkov (max. do výšky 2/3 košíčka) uložených vo forme na pečenie muffinov a upečieme pri teplote 180 st 15-20 minút.

Postup plnky:
1. Stabilizátor rozmiešame vo vode. Ihneď elektrickým šľahačom vmiešame do polovyšľahanej rastlinnej šľahačky. Došľaháme do požadovanej konzistencie. V prípade, že sa nám zdá plnka hustá prilejeme mlieko a prešľaháme. Podľa chuti môžeme ešte dosladiť a pridať ovocie, čokoládu, orechy...
2. Týmto postupom si pripravíme 3 rôzne príchute plniek. Na obrázku je použitá príchuť vanilková, jahodová a pistáciová.
3. Natiahneme si na stôl potravinovú fóliu, na ktorú lyžicou naložíme 3 pásy plnky. Fóliu zvinieme do valčeka a vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Zdobíme vychladnuté muffiny. Nakoniec môžeme ešte ľubovoľne dodekorovať.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.