pridané 19.1.2022 o 12:39 prečítané 497x

Bezlepková torta s čokoládou a mandľami

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 15 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Ako na Nový rok, tak po celý rok? Bezlepková torta s čokoládou a mandľami je ten správny dezert na oslavu príchodu nového roka. Vhodná pre všetkých milovníkov čokoládových dezertov a dobrôt. Poďte teda spolu s nami touto sladkou formou privítať príchod nového roka.

Suroviny:

  • 225 g čokolády na varenie
  • 3 PL vody
  • 1 hrnček (250 ml) hnedého cukru
  • ¾ hrnčeka zmäknutého masla
  • ¼ hrnčeka mletých mandlí
  • 3 PL bezlepkovej múky Promix PK alebo PK špeciál
  • 1 ČL kypriaceho prášku bez lepku
  • 5 vajec (žĺtky a bielky zvlášť)
  • ⅔ hrnčeka najemno posekaných ošúpaných mandlí
  • Práškový cukor na posypanie

Postup:

Čokoládu s vodou roztopíme v malom hrnci na veľmi slabom plameni za stáleho miešania. Pridáme cukor, miešame kým sa všetko nespojí a potom odstavíme z ohňa. Pridáme na kúsky pokrájané maslo a miešame, kým sa neroztopí v čokoláde. Potom gumenou varechou jemne vmiešame mleté mandle s preosiatou bezlepkovou múkou Promix PK alebo PK špeciál a kypriacim práškom.

Po jednom prišľaháme žĺtky. V inej mise z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom zľahka vmiešame do čokoládovej zmesi. Nakoniec pridáme aj posekané mandle. Cesto preložíme do tortovej formy s priemerom 23 cm, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a uhladíme ho na povrchu.

Pečieme na 180 °C vo vopred vyhriatej rúre približne 40 – 45 minút, kým sa cesto nenadvihne a nezostane na povrchu pevné (počas pečenia torta na povrchu popraská).

Bezlepková torta musí po upečení vychladnúť priamo vo forme, až po vychladnutí z formy opatrne vyberieme. Nakoniec ju posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať. Výborne chutí doplnená kopčekom šľahačky alebo s vanilkovou zmrzlinou.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.