pridané 7.8.2007 o 06:39 prečítané 17309x

Bábovka zo Zlatého klasu

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 2
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Cesto je možné rozdeliť na dve časti a piecť v dvoch srnčích chrbátoch naraz v rúre. Do jednej polovice cesta sa môže pridať kakao a do druhej sa môžu zamiešať hrozienka.

Suroviny:

  • 5 vajíčok 3 Zlaté klasy 2 dlc kryštálového cukru 1 dlc oleja štipka kypriaceho prášku do pečiva

Postup:

Bielky vyšľaháme s cukrom dotuha. Pridáme žĺtky, Zlaté klasy, kypriaci prášok do pečiva a olej. Polovicu cesta dáme do vymastenej a múkou alebo kokosom vysypanej bábovkovej formy. Do druhej polovice cesta primiešame kakao a vylejeme do formy. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180°C. Teplotu po pár minútach stíšime na 160°C a pečieme kým sa cesto nelepí na špajdlu cca 45-60 minút.

Pridal(a): Systém

Diskusia k receptu (7)

  • napísal:
    používateľ:
    marjena
    pridané:
    13:20 30.8.2007

    Pri tomto recepte neviem čo robím zle. Bábovka je pekná, vysoká a keď ju vyberiem spľasne a este aj zostane hnusne prilepená na formu (obyčajná bábovková forma, vymastená a pomúčená promix - pk. )Poradte co robím zle.

  • napísal:
    používateľ:
    zuzana
    pridané:
    17:02 24.1.2008

    Ahoj Marjena. Skus formu posipat kokosom. Mne sa nelepi a este skus piect na 150-180stu. Radsej trocha dlhsie. mne sa trocha vrch pripecie ale to trocha odrezem. inac je super chuti celej rodinke.

  • napísal:
    používateľ:
    jankinka63
    pridané:
    19:54 7.2.2008

    Ahoj výborná bábovka.Aj mne trochu spadla ale to vôbec nevadí.Ja som formu vymastila maslom ale poriadne a vysypala som ju kukuričnou múkou.Neprilepila sa.

  • napísal:
    používateľ:
    jankinka63
    pridané:
    20:12 21.2.2008

    Ja som skúsila najprv vyšľahať žltka s cukrom a potom som pridala olej, Zlatý klas s práškom do pečiva a do tuha vyšľahané bielka.Bábovka ostala pekná a nespadla.

  • napísal:
    používateľ:
    Ľubica
    pridané:
    21:42 23.3.2008

    Ďakujem za tip. S bezlepkovým varením/ pečením sa ešte len zoznamujem, takže aj táto stránka mi veľmi pomohla. K bábovke, nakoľko som mala len jeden puding oetker, použila som aj kukuričnú múku a myslím, že sa podarila:)

  • napísal:
    používateľ:
    zitadanis
    pridané:
    15:34 13.8.2008

    Aj mne bábovka spľasla, piekla som ju dlho. Vyskúšam podľa jankinka63.

  • napísal:
    používateľ:
    pelita
    pridané:
    14:03 18.10.2012

    Tip ako bábovka určite nespľasne :) Najskôr je potrebné vymiešať bielka na tuhý sneh. Do snehu vmiešať cukor. Zvyšok surovín vmiešavajte pomaly a len lyžicou, nie mixérom. Vždy mi ostala pekná. Formu vysypem kokosom a upečená bábovky pekne vypadne.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.