pridané 31.3.2022 o 15:09 prečítané 316x

Tekvicový prívarok s bezlepkovou fašírkou

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

Tekvica nám chutí v každom ročnom období. Či do polievky alebo pečená, jej rôzne odrody sa dajú využiť na desiatky spôsobov. My sme dnes navarili klasiku - tekvicový prívarok z bielej tekvice a k tomu cesnakom prevoňané bravčovo-hovädzie fašírky. Obed ako šitý na mieru celej rodine.

Suroviny:

  • 1 biela tekvica
  • 1 cibuľa
  • Rastlinný olej alebo maslo
  • 1 kyslá smotana izbovej teploty
  • Čerstvý nasekaný kôpor
  • Kúsok masla
  • Trochu octu
  • 1 PL Promix UNI múky bezgluténovej alebo Novalim ryžovej múky
  • Soľ
  • Mlieko podľa potreby
  • Na fašírky:
  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 veľká cibuľa
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 50 - 100 g Novalim strúhanky bezgluténovej + na obaľovanie
  • Čierne korenie
  • Soľ
  • Majoránka
  • 1 vajce
  • Rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a najemno nastrúhame. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme tekvicu a osolíme. Chvíľu miešame, kým tekvica pustí šťavu, potom stiahneme teplotu a prikryté dusíme asi 10 minút do mäkka (mladú tekvicu kratšie, starú dlhšie). Tekvicu na chvíľku odstavíme a potom pridáme smotanu, ktorú sme si zmiešali s múkou. Za stáleho miešania necháme zovrieť. Nasekaný kôpor opražíme minútku na masle a nakoniec pridáme do prívarku. Ak chceme prívarok kyslejší, môžeme dochutiť troškou octu. Ak sa nám zdá prívarok príliš hustý, zriedime ho trochou mlieka. Vždy necháme znova prevariť.
Pripravíme si fašírky. Do veľkej misy vložíme oba druhy mletého mäsa. Pridáme strúhanku, nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Dobre osolíme, okoreníme a posypeme trochou sušenej majoránky. Všetko spolu dôkladne varechou premiešame. Nakoniec pridáme celé vajce a zapracujeme ho do zmesi. Zmes ešte dôkladne ručne premiesime, aby sa všetky suroviny dobre prepojili. Zo zmesi po kúskoch odoberáme a tvarujeme fašírky, ktoré z oboch strán ešte obalíme v strúhanke. V hlbšej panvici necháme dobre rozpáliť olej, potom stiahneme na slabý plameň a vysmážame z oboch strán do hneda. Hotové fašírky necháme odkvapkať na papierovej utierke, aby vsiakla prebytočný olej.


Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.