pridané 11.9.2019 o 11:57 prečítané 218x

Slaný trhanec bez lepku

RECEPT TÝŽDŇA

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

ľahká

Zemiaky a bezlepková krupica Novalim sú základom tohto jednoduchého receptu na chutné slané bezlepkové jedlo. Ako príloha sa hodí čerstvý šalát, najmä v letnej sezóne. Čo poviete, spravíte si ho dnes na večeru?

Suroviny:

  • 5 ks v šupke uvarených zemiakov
  • 120 g bezlepkovej krupice Novalim
  • 150 g tvarohu hrudkového
  • 2 ks cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 60 g slaniny
  • 1/2 ČL rasce drvenej
  • 2 ks vajce
  • korenie
  • 1 štipka mletého muškátového orieška
  • 1 ks šalát ľadový
  • 0,5 dcl oleja (olivového)
  • 0,5 dcl vody
  • 1 ČL horčice
  • 1 ČL medu
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 3 PL rastlinného oleja
  • soľ

Postup:

Na slaný trhanec najprv v šupke uvarené a vychladnuté zemiaky očistíme, nastrúhame na hrubom struháku. Pridáme bezlepkovú krupicu Novalim, soľ, korenie, vajcia, tvaroh a premiešame.
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme rascu a krátko opražíme, aby sa uvoľnila vôňa korenia. Túto zmes vlejeme do zemiakovo-krupicovej a premiešame.
Na väčšiu panvicu dáme trochu oleja, necháme ho rozhorúčiť a potom naň vyklopíme zmes, ktorú sme si pripravili. Uhladíme povrch a necháme ju z jednej strany do chrumkava opražiť. Potom ju pomocou varechy roztrháme na kúsky a tie ešte ďalej do chrumkava opekáme.
Podávame s ľadovým šalátom a dresingom, ktorý si pripravíme zmiešaním olivového oleja, vody, citrónovej šťavy, horčice a medu.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.