Slaný trhanec bez lepku
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Zemiaky a bezlepková krupica Novalim sú základom tohto jednoduchého receptu na chutné slané bezlepkové jedlo. Ako príloha sa hodí čerstvý šalát, najmä v letnej sezóne. Čo poviete, spravíte si ho dnes na večeru?
Suroviny:
- 5 ks v šupke uvarených zemiakov
- 120 g bezlepkovej krupice Novalim
- 150 g tvarohu hrudkového
- 2 ks cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 60 g slaniny
- 1/2 ČL rasce drvenej
- 2 ks vajce
- korenie
- 1 štipka mletého muškátového orieška
- 1 ks šalát ľadový
- 0,5 dcl oleja (olivového)
- 0,5 dcl vody
- 1 ČL horčice
- 1 ČL medu
- 1 PL citrónovej šťavy
- 3 PL rastlinného oleja
- soľ
Postup:
Na slaný trhanec najprv v šupke uvarené a vychladnuté zemiaky očistíme, nastrúhame na hrubom struháku. Pridáme bezlepkovú krupicu Novalim, soľ, korenie, vajcia, tvaroh a premiešame.
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme rascu a krátko opražíme, aby sa uvoľnila vôňa korenia. Túto zmes vlejeme do zemiakovo-krupicovej a premiešame.
Na väčšiu panvicu dáme trochu oleja, necháme ho rozhorúčiť a potom naň vyklopíme zmes, ktorú sme si pripravili. Uhladíme povrch a necháme ju z jednej strany do chrumkava opražiť. Potom ju pomocou varechy roztrháme na kúsky a tie ešte ďalej do chrumkava opekáme.
Podávame s ľadovým šalátom a dresingom, ktorý si pripravíme zmiešaním olivového oleja, vody, citrónovej šťavy, horčice a medu.
Pridal(a): NovalimSK